Din bucătăria mea

Papanași fierți

Mie papanașii fierți (cu brânză de vaci și pesmet rumenit) îmi aduc automat aminte de copilărie!!! Mama ne făcea destul de des papanași fierți, și ne plăceau tare mult!

Papanași fierți (cu brânză de vaci și pesmet rumenit)

Zilele trecute am avut poftă de papanași fierți, așa că m-am pus pe treabă și am preparat o porție mare de papanași:

papanași fierți

De ce ingredinete avem nevoie?

Pentru o porție zdravănă de papanași fierți am avut nevoie de următoarele ingrediente:

  • 600 gr. de brânză de vaci
  • 3 ouă
  • 10 linguri de griș
  • 3 linguri de zahăr (opțional)
  • 1 lingură de unt + pesment + zahăr + scorțișoară (pentru pesmetul rumenit în care am îmbrăcat papanașii)
  • dulceață (pentru servit)

Cum se prepară papanașii fierți?

Modul de preparare al papanașilor fierți este foarte simplu: am amestecat toate ingredientele (brânza de vaci, ouăle, grișul și zahărul) până când s-a format un aluat omogen, pe care l-am lăsat la frigider pentru aproximativ 20 – 30 de minute (pentru ca grișul să se umfle și să absoarbă umiditarea din brănză).

Între timp am pregătit pesmetul rumenit: am topit untul într-o tigaie, după care am adăugat pesmetul și un praf de scorțișoară. Am lăsat pesmetul să se rumenească (la foc mediu), amestecând din când în când, ca să nu se ardă. Când pesmetul s-a rumenit, am stins focul, l-am lăsat să se răcească puțin, iar apoi am adăugat și zahăr (eu am adăugat vreo 3 linguri, dar voi puteți adăuga cât doriți și doar dacă doriți).

Papanașii i-am fiert aproximativ 5 – 10 minute, într-o oală mare cu apă: i-am adăugat când apa a început să fiarbă,  aceștia s-au dus la fundul oalei, dar treptat (pe măsură ce apa a început să fiarbă din nou) s-au ridicat la suprafață. Dacă nu sunteți sigure că s-au fiert, puteți să scoateți unul și să-l testați (eu așa procedez de fiecare dată!).

Cu ajutorul unei spumiere am scos papanașii din oala în care au fiert și i-am pus direct în tigaia cu pesmet rumenit. Am mișcat ușor tigaia, pentru ca papanașii să se rostogolească și să se acopere cu pesmet.

Dacă nu vă place pesmetul, puteți să-i serviți simpli sau cu dulceață! Fiecare cum dorește și cum poftește!

Mie îmi plac cu pesmet și cu dulceață de vișine:

papanași fierți papanași fierți

Poftă bună!

Numele meu este Adriana şi îţi urez Bun venit pe blogul Stilul meu de viață! Este un blog pentru părinți și copii, unde veți găsi multe idei despre: joacă, educaţie, organizare, gătit simplu & viaţa noastră de zi cu zi. Îţi mulţumesc pentru vizită şi te mai aştept cu drag în căsuţa mea virtuală! Despre mine & Blog ⇢

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.