Discuţii

Umiditate excesivă în apartament – ce mă fac cu ea?

Nu știu cum e la voi, dar eu în fiecare an mă confrunt cu aceeași problemă: cum se răcește puțin afară, umiditatea aerului din apartament crește, iar geamurile mele sunt pline de condens! Și, din păcate, acum am observat că au început să apară prin colțurile camerelor și câteva pete de mucegai!

Umiditate excesivă în apartament – ce mă fac cu ea?

umiditate excesivă în apartament

Apartamentul este situat la etajul doi al unui bloc neizolat exterior. Gemurile sunt termopan, iar balcoanele sunt închise. Încălzirea este realizată cu centrală termică de apartament, iar temperatura este setată la 22 grade în timpul zilei și 21 grade în timpul nopții. Umiditatea cea mai mare este în camera care are doi pereți exteriori, dar nici celelalte camere nu fac excepție.

Din păcate, cea mai mare problemă cu nivelul crescut de umiditate o întâmpin în camera Laurei, deoarece această cameră are doi pereți exteriori și tot aici se află și acvariul broaștei țestoase (mă gândesc că și acesta ridică nivelul umidității din cameră).

Ce soluții de control și reducere a umidității am aplicat până acum?

 • În fiecare dimineață șterg bine geamurile de condens și aerisesc 10-15 minute toate camerele!
 • Atunci când gătesc închid ușa de la bucătărie, folosesc hota și deschid geamul din bucătărie!
 • Încerc să nu usuc hainele în apartament, dar mai sunt și situații excepționale când efectiv nu am ce face, și trebuie să pun câteva haine la uscat pe calorifer!
 • Aerisesc apartamentul cât de des pot (cel puțin de două ori pe zi)!
 • Folosesc în fiecare cameră câte un dezumidificator cu pastilă. Într-adevăr, adună apă (o pastilă nu mă ține mai mult de 7 – 8 zile), dar mi-e foarte clar că acestea nu fac față umidității ridicate din apartament!

Ce soluții de control și reducere a umidității aș mai putea încerca?

Sincer, mă cam stresează această problemă a umidității din apartament (mai ales acum că am descoperit și aceste pete de mucegai) și tare aș vrea să o rezolv cumva.

Am citit pe internet și am văzut că foarte multă lume se confruntă cu această problemă. Majoritatea au ajuns la aceeași concluzie ca și mine, și anume: dezumidificatoarele pasive care folosesc pastile cu clorură de calciu și silicagel nu sunt suficiente pentru a elimina umezeala dintr-un spațiu mai mare. Soluția pe care au găsit-o ei și ceea ce mi-a fost recomandat și mie de către echipa care mi-a renovat recent apartamentul este utilizarea unui dezumidificator cu compresor!

Așa că m-am documentat puțin, și în cele din urmă am găsit acest model de dezumidificator, care cred că m-ar ajuta la menținerea unui nivel optim de umiditate în apartament.

Care sunt caracteristicile dezumidificatorului Meaco UK20L?

dezumidificator meaco 20L

 

 • Este dezumidificator și purificator (aparat 2 în 1), adică dezumidifică și purifică aerul în același timp!
 • Are inclus filtru de aer lavabil și acum este o promoție valabilă până în 10 ianuarie 2019, prin care la fiecare dezumidificator Maeco UK20L cumpărat se primește un filtru HEPA cadou!
 • Este un dezumidificator cu consum redus de energie, potrivit pentru spatii de pana la 55mp.
 • Are un display electronic cu indicator al umidităii din încăpere și posibilitarea de setare a umidității dorite. De asemenea, are timer pentru oprirea automata (poate fi setat de la o oră până la 24 de ore) și temporizator reglabil (permite utilizarea aparatului pentru un anumit număr de ore, înainte de a se opri).
 • Are lumină de semnalizare: în cazul în care rezervorul este plin, dezumidificatorul se va opri din lucru, iar lumina ce indică rezervoul plin va clipi.
 • Are mâner și roți de transport, deci îl voi putea muta cu ușurință dintr-o cameră în alta a apartamentului.
 • Este silențios, deci mă gândesc că îl voi putea folosi în camera Laurei, fără a-i distrage atenția!

________

Voi aveți un astfel de dezumidificator? Ați reușit să rezolvați cu el problema nivelului ridicat de umiditate din locuință?

Numele meu este Adriana şi îţi urez Bun venit pe blogul Stilul meu de viață! Este un blog pentru părinți și copii, unde veți găsi multe idei despre: joacă, educaţie, organizare, gătit simplu & viaţa noastră de zi cu zi. Îţi mulţumesc pentru vizită şi te mai aştept cu drag în căsuţa mea virtuală! Despre mine & Blog ⇢

35 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.