Dovlecei cu roșii și brânză la cuptor
Zilele trecute am preparat pentru prânz o mâncare simplă, rapidă și ușoară: dovlecei cu roșii și brânză la cuptor
Dovlecei cu roșii și brânză la cuptor
Ingrediente:
- 1 dovlecel mediu sau 2 dovlecei mai mici
- 3 – 4 roșii
- 200 gr. brânză telemea
- ulei de măsline
- sare
- piper
- parmezan
Mod de preparare:
- am spălat dovlecelul și l-am tăiat rondele
- am spălat roșiile și le-am tăiat feliuțe
- am tăiat brânza telemea feliuțe subțiri
- într-un vas termorezistent am așezat straturi succesive de dovlecel, roșie și brânză telemea
- am asezonat cu sare și piper
- am stropit cu puțin ulei de măsline
- am presărat puțin parmezan
- am băgat vasul la cuptor și am lăsat la foc mediu aprox. 30 minute
Eu am servit cu sos de iaurt și mărar. Simplu, rapid și foarte gustos!
Poftă bună!

