Tabouleh
Tabouleh – este o salată libaneză cu mult pătrunjel, bulgur şi roşii.
Tabouleh
Am văzut mai multe reţete pe internet, dar în final m-am oprit la aceasta:
Ingrediente:
- 1 cană bulgur fiert în prealabil
- 1 cană frunze de pătrunjel tocate mărunt
- 1 cană roşii (curăţate de miez şi de sâmburi) tăiate cubuleţe
- 1 ceapă roşie tăiată cubuleţe
- zeama de la 1 lămâie
- ulei de măsline (1 – 2 linguri)
- sare, piper
Mod de preparare:
- bulgurul se fierbe în cantitate dublă de apă, pentru aprox. 15 minute
- se tau mărunt frunzele de pătrunjel, roşiile, ceapa
- se amestecă toate ingredientele
- se adaugă uleiul de măsline şi zeama de lămâie
- se asezonează cu sare, piper
- opţional se pot adăuga şi câteva frunzuliţe de mentă tocate mărunt.
Poftă bună!


2 comentarii
ionita constantin petre
faina prajitura waffe cu mere si scortisoara
Mihaela Damaceanu
De cand vreau si eu sa fac!