Locuri de vizitat

Barcelona în 5 zile și 88.000 de pași [partea 2/3]

Continuare de aici: [partea 1/3]!

Ziua a treia a excursiei noastre în Barcelona va rămâne drept ziua în care am mers cel mai mult pe jos! Seara când am văzut numărul de pași nu mi-a venit să cred că am reușit să ne plimbăm atât și că Laura nu s-a plâns aproape deloc!

Barcelona în 5 zile și 88.000 de pași [partea 2/3]

Barcelona, ziua 3

Ziua 3 – Passeig de Gracia, Placa de Catalunya, La Rambla, Columna lui Columb, Port Vell, Barceloneta, Port Olimpic

Vremea s-a răcit puțin, dar am avut noroc că nu a plouat (așa cum ne amenințau toate prognozele meteo). Toată ziua a fost o vreme schimbătoare: ba era noros și sufla vântul, ba ieșea soarele dintre nori… Am tot luat și dat jos hainele de pe noi (Laurei chiar am fost nevoită să-i cumpăr un hanorac mai gros, deoarece i-a fost frig cu ceea ce era îmbrăcată), dar cu toate acestea, a fost ziua în care ne-am plimbat cel mai mult: 25.348 de pași!

***

Plimbare pe bulevardul Passeig de Gracia

Ne-am început ziua cu o plimbare pe bulevardul Passeig de Gracia, unde am admirat superbele fațade al clădirilor și vitrinele magazinelor brandurilor faimoase, precum: Prada, Dior, Louis Vuitton, Chanel, Christian Louboutin, etc. Fiind duminică dimineața, era destul de puțină lume, așa că ne-am putut plimba în voie și am putut admira clădirile superbe din această zonă a Barcelonei.

La un moment dat am văzut multă lume adunată și ne-am dat seama că am ajuns la una dintre casele concepute de Gaudi. Într-adevăr, era casa Batllo, dar din păcate nu i-am putut admira fațada, deoarece era în renovare.

Puțin mai departe am descoperit Casa Milla – La Pedrera. Aici am stat minute în șir și am admirat superba fațadă a clădirii.

Casa Mila, La Pedrera, Barcelona Casa Mila, La Pedrera, Barcelona

***

Placa de Catalunya

În Placa de Catalunya ne-am distrat cu porumbeii!!! Dacă în Veneția erau afișe care anunțau că este interzis să-i hrănești pe porumbei (dacă te prindeau că faci acest lucru riscai să primești și o amendă destul de mare), aici toată lumea îi hrănea. Noi nu prea am avut cu ce să-i hrănim (pentru că nu am mers pregătite și chiar nu aveam nimic prin geantă), dar am cules de pe jos câteva firimituri și am încercat să-i mituim să vină și la noi.

Porumbei, Placa de Catalunya, Barcelona Porumbei, Placa de Catalunya, BarcelonaPorumbei, Placa de Catalunya, Barcelona

***

La Rambla

Dacă pe bulevardul Passeig de Gracia ne-am putut plimba în voie (pentru că nu era deloc aglomerat), pe vestita La Rambla situația s-a schimbat radical și am dat de aglomerație. La Rambla este un bulevard frumos, doar că foarte aglomerat, plin de kitschuri și terase exagerat de scumpe.

La Rambla, Barcelona

Am vrut să întrăm în vestita piață La Boqueria, dar fiind dumincă, am găsit-o închisă.

La Boqueria, Barcelona

Am admirat și pozat statuile umane de pe La Rambla, care dau o culoare aparte promenadei catalane:

Statui umane, La Rambla, Barcelona Statui umane, La Rambla, BarcelonaStatui umane, La Rambla, Barcelona

La un moment dat, pe partea stângă am descoperit o piață cochetă împrejmuită de palmieri și cu o superbă fântână arteziană în mijloc: Placa Reial.

Placa Reial

Aici am descoperit și cele două superbe lampioane concepute de Antonio Gaudi:

Placa Reial

***

Columna lui Columb

Columna lui Columb (Mirador de Colom) este monumentul dedicat lui Cristofor Columb și este amplasat în locul în care acesta a revenit în anul 1493, după ce a descoperit America cu un an înainte.

Statuia de bronz a renumitului navigator măsoară 7,2 m, se află deasupra unei columne corindice înalte de 40 m și îl înfățișează pe Columb cu brațul drept întins spre mare.

Columna lui Columb, BarcelonaColumna lui Columb, Barcelona

În partea de jos a coloanei se află diferite sculpturi legate de descoperirea Americii și opt lei din broz.

Columna lui Columb, BarcelonaNoi am urcat și în vârful coloanei, de unde am avut o priveliște de 360 grade asupra orașului Barcelona:

am urcat sus in Columna lui ColumbBarcelona văzută din Columna lui ColumbBarcelona văzută din Columna lui ColumbBarcelona văzută din Columna lui Columbvedere din Columna lui Columb, Barcelona

***

Port Vell

În Port Vell am admirat iahturile și ne-am imaginat cum ar fi dacă am avea și noi un astfel de iaht 🙂

Port Vell, BarcelonaPort VellPort Vell

***

Plaja Barceloneta

După-masa ne-am petrecut-o plimbându-ne pe plajă și admirând Marea Mediterană.

Plaja din BarcelonaPlaja din Barcelona

Am ajuns până în Port Olimpic, în dreptul sculpturii Peix – Peștele din  Barcelona (peștele fără cap, cum i-a spus Laura). Aceasta a fost realizată de renumitul arhitect canadian Frank Gehry  cu ocazia Jocurilor Olimpice de Vara din 1992, care au avut loc în Barcelona.

Peștele din Barcelona

Va urma!

Numele meu este Adriana şi îţi urez Bun venit pe blogul Stilul meu de viață! Este un blog pentru părinți și copii, unde veți găsi multe idei despre: joacă, educaţie, organizare, gătit simplu & viaţa noastră de zi cu zi. Îţi mulţumesc pentru vizită şi te mai aştept cu drag în căsuţa mea virtuală! Despre mine & Blog ⇢

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.