Din bucătăria mea

Reţetă pizza rapidă, simplă şi delicoasă făcută în casă

În sfârşit s-a mai domolit canicula, aşa că mi-am făcut curaj şi am pornit cuptorul din bucătărie pentru a prepara o pizza rapidă, simplă şi delicioasă!
Ingrediente pentru 500 gr. aluat:
ingrediente aluat pizza
  • 400 gr. făină albă
  • 200 ml apă călduţă
  • 1/2 cub drojdie de bere (au am folosit 1 plic de drojdie uscată)
  • 3 linguri ulei de măsline extra-virgin
  • 1 linguriţă zahăr
  • sare
  • oregano uscat (opţional)
Ingrediente pentru topping (fiecare foloseşte ce vrea şi ce-i place). Noi am folosit:
 
ingrediente topping pizza
  • ciuperci
  • porumb
  • şuncă
  • măsline
  • frunze de busuioc proaspăt
  • caşcaval
Metodă de preparate:
Am dizolvat drojdia în apă călduţă. Am adăugat zahărul şi am lăsat să „crească” drojdia.
preparare aluat pizza, drojdieÎntr-un bol am amestecat făina cu puţină sare, oregano uscat. Am adăugat drojdia dizolvată în apă şi uleiul de măsline.
preparare aluat pizzaAm frământat bine aluatul (va ieşi un aluat puţin mai moale – să nu intraţi în panică), l-am strâns în formă de bilă, l-am presărat cu făină şi l-am lăsat la dospit (în carte spune 2 ore, dar eu l-am lăsat doar 1 oră pentru că L. nu a mai avut răbdare şi mă întreba într-una când e gata pizza).
preparare aluat pizza
punem aluatul de pizza la dospit
aluat pizzaRoşiile le-am opărit şi le-am dat jos pieliţa, le-am tăiat cubuleţe şi am adăugat sare, piper, busuioc proaspăt tăiat mărunt. Am obţinut astfel un sos delicios! Sau se poate folosi acest sos de rosii simplu si foarte delicios!
preparare sos pizza
Am întins aluatul l-am pus în tavă unsă în prealabil cu puţin ulei.
aluat pentru pizzaAm uns aluatul cu sosul de roşii, am adăugat: şuncă, ciuperci, porumb, măsline, frunze de busuioc.
pizza facuta in casa
pizza facuta in casaAm pus pizza la cuptor pentru 20 de minute la 180 de grade.
pizza facuta in casa
Am presărat caşcaval pe pizza şi am mai lăsat-o la cuptor încă 5 minute.
pizza de casaŞi gata!
pizza facuta in casaVoi preparaţi pizza în casă ? Sau preferaţi să comandaţi de la pizzerie?

Numele meu este Adriana şi îţi urez Bun venit pe blogul Stilul meu de viață! Este un blog pentru părinți și copii, unde veți găsi multe idei despre: joacă, educaţie, organizare, gătit simplu & viaţa noastră de zi cu zi. Îţi mulţumesc pentru vizită şi te mai aştept cu drag în căsuţa mea virtuală! Despre mine & Blog ⇢

18 comentarii

  • inbucatariamea

    Eu prefer sa fac pizza in casa … chiar nu am facut de mult.
    Eu drojdia uscata o amestec cu faina si peste cateva minute adaug celelalte ingrediente.

    • Adriana

      Andreea, de fapt pe plicul de drojdie uscata asa si scrie: se amesteca direct cu faina! Dar na, eu (ca de obicei) nu am respectat reteta 🙂

  • Anonymous

    Si eu fac acasa, dar noua ne place crusta subtire si nu prea crocanta nu prea moale, asa ca amestec drojdia uscata cu toate ingredientele si nu las deloc sa creasca aluatul, ci fac direct pizza. Pt ca sa nu se usuce aluatul, pun cascavalul de la inceput si in acest fel devine usor suculent, pt ca el formeaza o crusta si nu lasa sa se usuce totul!

    Aa. (am vazut ca mai ai o A., asa ca ma semnez altfel)

    • Adriana

      Aa. sa sti ca din 400 gr. faina nu iese mult aluat, asa ca baltul este subtire (si noua tot asa ne place).
      Am mai observat ca daca folosesc ciuperci proaspete, acestea isi lasa sucul si astfel blatul ramane moale si nu se usca:)

  • Anonymous

    Eu cand am lasat aluatul sa creasca a iesit pizza gigant si nu ne placea. Apoi am trecut la varianta de pizza facuta cu aluat de foietaj din comert, dar mi-am dat seama ca are margarina. Oricum, suntem multumiti de aluatul care iese, si sper ca odata imi voi lua o placa pt cuptor, cica iese pizza foarte buna si poti sa faci si paine pe ea.

    Aa.

  • Adriana B

    Adriana, am facut vineri pizza dupa reteta prezentata de tine aici. A iesit super buna. Cred ca data viitoare voi face doua portii pentru ca singura reclamatie a fost ca e prea putina :))

  • Elena

    Foarte frumos prezentata aceasta reteta. Tocmai acum se coace o pizza ca a ta in cuptor.
    Imi place blogul tau, e atat de simplu si emana atata caldura 🙂

  • Mihaela Radulescu

    Offff,e 2,30 si dau de ceva care imi lasa gura apa,acum trebuie sa ma duc sa imi fac o mini pizza,pe o felie de paine.
    Fac si eu pizza si chiar in seara asta,ca prea mi-ai facut pofta,am de toate asa ca…
    Aluatul cam tot asa il fac,cu deosebirea ca le pun toate o data.
    La toping imi place sa pun felii de ceapa,rad ceva branza apoi cascaval.
    Eu am un sos de legume cu mirodenii special facut pentru pizza si mini pizza.
    Ce bine ar fi fost acum daca puteam sa sutesc o felie…
    Succes in tot ceea ce faci!

    • Mihaela Radulescu

      E 2.30 la noi,dar daca as fi in India ar fi 6 iar daca as fi in America ar fi 18,30,asa ca depinde pe ce fus orar,altfel spus ,sunt pasare de noapte,de regula cam pe la orele astea sunt mai vioaie.
      Asa am eu noroc,ma uitam dupa niste plante si am ajuns la tine pe blog si stii cum ,din una ,in alta,am tot bananait pe la tine,pana cand a trebuit sa ma duc sa-mi fac o gustarica,caci astea virtuale nu tin de foame.
      Numai bine!

  • Anca

    O singura data am incercat varianta cu ou batut, dar nu ne-a placut. Pizza s-a mancat, dar am primit reclamatii ca are gust de ou, asa ca m-am lecuit! Oricum nu are niciun rol oul acolo. D-le traian, ce daca sunteti barbat? Credeti ca femeile se nasc bucatarese? Va asiguram ca nu are nimeni nevoie de lectiile dvs. 🙂

Dă-i un răspuns lui Adriana Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.