Dovlecel patison umplut
Dovlecel patison umplut
Ingrediente:
- 1 dovlecel patison
- 250 gr. carne tocată (eu am folosit de porc, dar se poate folosi orice tip)
- 100 gr. orez
- 1 ou
- sare
- piper
- suc de roşii/roşii în bulion
- frunze de pătrunjel
- frunze de mărar
Mod de preparare:
- am tăiat un capac dovlecelului, şi cu o lingură l-am curăţat de seminţe
- pentru umplutură am amestecat bine: carnea tocată, oul, orezul, sare, piper, frunze de pătrunjel tăiate mărunt
- am umplut dovlecelul
- i-am pus capăcelul, şi l-am pus într-o oală mai mare (în oală se mai văd nişte gulioare umplute…)
- am preparat un sos din: suc de roşii, apă, sare, piper şi frunze de mărar, pe care l-am adăugat în oală şi am lăsat dovlecelul să fiarbă la foc încet
- acesta este dovlecelul patison umplut
- secţiune dovlecel patison umplut
Dacă voi mai primi/prepara dovlecel patison, voi urma sfatul Laurei, şi anume voi opări puţin dovleacul pentru că pulpa a rămas puţin mai tare.
Şi astfel, am rezolvat şi dilema dovlecelului ciudat!


Un comentariu
o femeie
am unu acasa si nu stiam ce sa ii fac