Din bucătăria mea

Dovlecel patison umplut

Dovlecel patison umplut

Ingrediente:
ingrediente dovlecel umplut
  • 1 dovlecel patison
  • 250 gr. carne tocată (eu am folosit de porc, dar se poate folosi orice tip)
  • 100 gr. orez
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • suc de roşii/roşii în bulion
  • frunze de pătrunjel
  • frunze de mărar
 Mod de preparare:
  • am tăiat un capac dovlecelului, şi cu o lingură l-am curăţat de seminţe
dovlecel patison
  •   pentru umplutură am amestecat bine: carnea tocată, oul, orezul, sare, piper, frunze de pătrunjel tăiate mărunt
umplutura
umplutura
  •  am umplut dovlecelul
dovlecel patison umplut
  •  i-am pus capăcelul, şi l-am pus într-o oală mai mare (în oală se mai văd nişte gulioare umplute…)
dovlecel patison umplut
  • am preparat un sos din: suc de roşii, apă, sare, piper şi frunze de mărar, pe care l-am adăugat în oală şi am lăsat dovlecelul să fiarbă la foc încet
  • acesta este dovlecelul patison umplut
dovlecel patison umplut
  •  secţiune dovlecel patison umplut
dovlecel patison umplut
Dacă voi mai primi/prepara dovlecel patison, voi urma sfatul Laurei, şi anume voi opări puţin dovleacul pentru că pulpa a rămas puţin mai tare.
Şi astfel, am rezolvat şi dilema dovlecelului ciudat!

Numele meu este Adriana şi îţi urez Bun venit pe blogul Stilul meu de viață! Este un blog pentru părinți și copii, unde veți găsi multe idei despre: joacă, educaţie, organizare, gătit simplu & viaţa noastră de zi cu zi. Îţi mulţumesc pentru vizită şi te mai aştept cu drag în căsuţa mea virtuală! Despre mine & Blog ⇢

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.