Reţetă pizza rapidă, simplă şi delicoasă făcută în casă
În sfârşit s-a mai domolit canicula, aşa că mi-am făcut curaj şi am pornit cuptorul din bucătărie pentru a prepara o pizza rapidă, simplă şi delicioasă!
Ingrediente pentru 500 gr. aluat:
- 400 gr. făină albă
- 200 ml apă călduţă
- 1/2 cub drojdie de bere (au am folosit 1 plic de drojdie uscată)
- 3 linguri ulei de măsline extra-virgin
- 1 linguriţă zahăr
- sare
- oregano uscat (opţional)
Ingrediente pentru topping (fiecare foloseşte ce vrea şi ce-i place). Noi am folosit:
- ciuperci
- porumb
- şuncă
- măsline
- frunze de busuioc proaspăt
- caşcaval
Metodă de preparate:
Am dizolvat drojdia în apă călduţă. Am adăugat zahărul şi am lăsat să „crească” drojdia.
Am întins aluatul l-am pus în tavă unsă în prealabil cu puţin ulei.
Am presărat caşcaval pe pizza şi am mai lăsat-o la cuptor încă 5 minute.


18 comentarii
inbucatariamea
Eu prefer sa fac pizza in casa … chiar nu am facut de mult.
Eu drojdia uscata o amestec cu faina si peste cateva minute adaug celelalte ingrediente.
Adriana
Andreea, de fapt pe plicul de drojdie uscata asa si scrie: se amesteca direct cu faina! Dar na, eu (ca de obicei) nu am respectat reteta 🙂
Anonymous
Si eu fac acasa, dar noua ne place crusta subtire si nu prea crocanta nu prea moale, asa ca amestec drojdia uscata cu toate ingredientele si nu las deloc sa creasca aluatul, ci fac direct pizza. Pt ca sa nu se usuce aluatul, pun cascavalul de la inceput si in acest fel devine usor suculent, pt ca el formeaza o crusta si nu lasa sa se usuce totul!
Aa. (am vazut ca mai ai o A., asa ca ma semnez altfel)
Adriana
Aa. sa sti ca din 400 gr. faina nu iese mult aluat, asa ca baltul este subtire (si noua tot asa ne place).
Am mai observat ca daca folosesc ciuperci proaspete, acestea isi lasa sucul si astfel blatul ramane moale si nu se usca:)
Anonymous
Eu cand am lasat aluatul sa creasca a iesit pizza gigant si nu ne placea. Apoi am trecut la varianta de pizza facuta cu aluat de foietaj din comert, dar mi-am dat seama ca are margarina. Oricum, suntem multumiti de aluatul care iese, si sper ca odata imi voi lua o placa pt cuptor, cica iese pizza foarte buna si poti sa faci si paine pe ea.
Aa.
Adriana B
Adriana, am facut vineri pizza dupa reteta prezentata de tine aici. A iesit super buna. Cred ca data viitoare voi face doua portii pentru ca singura reclamatie a fost ca e prea putina :))
Adriana
Ce ma bucur ca v-a placut! Asa-i ca-i mai buna decat cea comandata? Si nici nu e tare greu de facut 🙂
Adriana B
Da, e mai buna si blatul mi-a iesit subtire si crocant. Am avut si vreo 4 copii din vecini in vizita la Mara si i-am servit si pe ei. La un moment dat, una din fetite a exclamat: „Mama lui Mara face cea mai buna pizza de pe toata strada!” :))
Adriana
Ce bine ca mi-ai descoperit blogul :))
Te pup!!
Elena
Foarte frumos prezentata aceasta reteta. Tocmai acum se coace o pizza ca a ta in cuptor.
Imi place blogul tau, e atat de simplu si emana atata caldura 🙂
Adriana
Elena, iti multumesc pentru cuvintele frumoase! Te mai astept cu drag pe blog!
Cum a iesit pizza?
Mihaela Radulescu
Offff,e 2,30 si dau de ceva care imi lasa gura apa,acum trebuie sa ma duc sa imi fac o mini pizza,pe o felie de paine.
Fac si eu pizza si chiar in seara asta,ca prea mi-ai facut pofta,am de toate asa ca…
Aluatul cam tot asa il fac,cu deosebirea ca le pun toate o data.
La toping imi place sa pun felii de ceapa,rad ceva branza apoi cascaval.
Eu am un sos de legume cu mirodenii special facut pentru pizza si mini pizza.
Ce bine ar fi fost acum daca puteam sa sutesc o felie…
Succes in tot ceea ce faci!
Adriana
Mihaela, ce cauti tu la 2.30 pe internet? 🙂
Mihaela Radulescu
E 2.30 la noi,dar daca as fi in India ar fi 6 iar daca as fi in America ar fi 18,30,asa ca depinde pe ce fus orar,altfel spus ,sunt pasare de noapte,de regula cam pe la orele astea sunt mai vioaie.
Asa am eu noroc,ma uitam dupa niste plante si am ajuns la tine pe blog si stii cum ,din una ,in alta,am tot bananait pe la tine,pana cand a trebuit sa ma duc sa-mi fac o gustarica,caci astea virtuale nu tin de foame.
Numai bine!
traian
Si fara picatura de ou batut?
Sunt barbat si totusi fac asa ceva!
adriana
ou batut pe pizza???
traian
Fara sa fiu bucatar cred ca dau lectii la multe doamne care nu stiu sa aranjeze nici 3 felii de salam pe o farfurie! Am exeple!
Anca
O singura data am incercat varianta cu ou batut, dar nu ne-a placut. Pizza s-a mancat, dar am primit reclamatii ca are gust de ou, asa ca m-am lecuit! Oricum nu are niciun rol oul acolo. D-le traian, ce daca sunteti barbat? Credeti ca femeile se nasc bucatarese? Va asiguram ca nu are nimeni nevoie de lectiile dvs. 🙂