Stilul meu de viață
  • Acasa
  • Cărți pentru copii
  • Activități pentru copii
  • Recomandări
  • Acasa
  • Cărți pentru copii
  • Activități pentru copii
  • Recomandări
august 15, 2012 In Din bucătăria mea

Reţetă pizza rapidă, simplă şi delicoasă făcută în casă

În sfârşit s-a mai domolit canicula, aşa că mi-am făcut curaj şi am pornit cuptorul din bucătărie pentru a prepara o pizza rapidă, simplă şi delicioasă!
Ingrediente pentru 500 gr. aluat:
ingrediente aluat pizza
  • 400 gr. făină albă
  • 200 ml apă călduţă
  • 1/2 cub drojdie de bere (au am folosit 1 plic de drojdie uscată)
  • 3 linguri ulei de măsline extra-virgin
  • 1 linguriţă zahăr
  • sare
  • oregano uscat (opţional)
Ingrediente pentru topping (fiecare foloseşte ce vrea şi ce-i place). Noi am folosit:
 
ingrediente topping pizza
  • ciuperci
  • porumb
  • şuncă
  • măsline
  • frunze de busuioc proaspăt
  • caşcaval
Metodă de preparate:
Am dizolvat drojdia în apă călduţă. Am adăugat zahărul şi am lăsat să „crească” drojdia.
preparare aluat pizza, drojdieÎntr-un bol am amestecat făina cu puţină sare, oregano uscat. Am adăugat drojdia dizolvată în apă şi uleiul de măsline.
preparare aluat pizzaAm frământat bine aluatul (va ieşi un aluat puţin mai moale – să nu intraţi în panică), l-am strâns în formă de bilă, l-am presărat cu făină şi l-am lăsat la dospit (în carte spune 2 ore, dar eu l-am lăsat doar 1 oră pentru că L. nu a mai avut răbdare şi mă întreba într-una când e gata pizza).
preparare aluat pizza
punem aluatul de pizza la dospit
aluat pizzaRoşiile le-am opărit şi le-am dat jos pieliţa, le-am tăiat cubuleţe şi am adăugat sare, piper, busuioc proaspăt tăiat mărunt. Am obţinut astfel un sos delicios! Sau se poate folosi acest sos de rosii simplu si foarte delicios!
preparare sos pizza
Am întins aluatul l-am pus în tavă unsă în prealabil cu puţin ulei.
aluat pentru pizzaAm uns aluatul cu sosul de roşii, am adăugat: şuncă, ciuperci, porumb, măsline, frunze de busuioc.
pizza facuta in casa
pizza facuta in casaAm pus pizza la cuptor pentru 20 de minute la 180 de grade.
pizza facuta in casa
Am presărat caşcaval pe pizza şi am mai lăsat-o la cuptor încă 5 minute.
pizza de casaŞi gata!
pizza facuta in casaVoi preparaţi pizza în casă ? Sau preferaţi să comandaţi de la pizzerie?

Distribuie mai departe:

  • WhatsApp
  • Email

Apreciază:

Apreciere Încarc...
rețete

Article by Adriana

Numele meu este Adriana şi îţi urez Bun venit pe blogul Stilul meu de viață! Este un blog pentru părinți și copii, unde veți găsi multe idei despre: joacă, educaţie, organizare, gătit simplu & viaţa noastră de zi cu zi. Îţi mulţumesc pentru vizită şi te mai aştept cu drag în căsuţa mea virtuală! Despre mine & Blog ⇢

Previous StoryCartile noi de la Elefant beneficiază de transport gratuit!
Next StoryPizza pregătită de L.

Related Articles

  • brioșe cu cacao și sos caramel
    Brioșe cu cacao și sos caramel
  • clătite pufoase cu banane şi iaurt
    Clătite pufoase cu banane şi iaurt (fără zahăr)

18 replies added

  1. inbucatariamea august 15, 2012 Răspunde

    Eu prefer sa fac pizza in casa … chiar nu am facut de mult.
    Eu drojdia uscata o amestec cu faina si peste cateva minute adaug celelalte ingrediente.

    • Adriana august 17, 2012 Răspunde

      Andreea, de fapt pe plicul de drojdie uscata asa si scrie: se amesteca direct cu faina! Dar na, eu (ca de obicei) nu am respectat reteta 🙂

  2. Anonymous august 17, 2012 Răspunde

    Si eu fac acasa, dar noua ne place crusta subtire si nu prea crocanta nu prea moale, asa ca amestec drojdia uscata cu toate ingredientele si nu las deloc sa creasca aluatul, ci fac direct pizza. Pt ca sa nu se usuce aluatul, pun cascavalul de la inceput si in acest fel devine usor suculent, pt ca el formeaza o crusta si nu lasa sa se usuce totul!

    Aa. (am vazut ca mai ai o A., asa ca ma semnez altfel)

    • Adriana august 17, 2012 Răspunde

      Aa. sa sti ca din 400 gr. faina nu iese mult aluat, asa ca baltul este subtire (si noua tot asa ne place).
      Am mai observat ca daca folosesc ciuperci proaspete, acestea isi lasa sucul si astfel blatul ramane moale si nu se usca:)

  3. Anonymous august 17, 2012 Răspunde

    Eu cand am lasat aluatul sa creasca a iesit pizza gigant si nu ne placea. Apoi am trecut la varianta de pizza facuta cu aluat de foietaj din comert, dar mi-am dat seama ca are margarina. Oricum, suntem multumiti de aluatul care iese, si sper ca odata imi voi lua o placa pt cuptor, cica iese pizza foarte buna si poti sa faci si paine pe ea.

    Aa.

  4. Adriana B septembrie 10, 2012 Răspunde

    Adriana, am facut vineri pizza dupa reteta prezentata de tine aici. A iesit super buna. Cred ca data viitoare voi face doua portii pentru ca singura reclamatie a fost ca e prea putina :))

    • Adriana septembrie 10, 2012 Răspunde

      Ce ma bucur ca v-a placut! Asa-i ca-i mai buna decat cea comandata? Si nici nu e tare greu de facut 🙂

    • Adriana B septembrie 11, 2012 Răspunde

      Da, e mai buna si blatul mi-a iesit subtire si crocant. Am avut si vreo 4 copii din vecini in vizita la Mara si i-am servit si pe ei. La un moment dat, una din fetite a exclamat: „Mama lui Mara face cea mai buna pizza de pe toata strada!” :))

    • Adriana septembrie 11, 2012 Răspunde

      Ce bine ca mi-ai descoperit blogul :))
      Te pup!!

  5. Elena noiembrie 26, 2012 Răspunde

    Foarte frumos prezentata aceasta reteta. Tocmai acum se coace o pizza ca a ta in cuptor.
    Imi place blogul tau, e atat de simplu si emana atata caldura 🙂

    • Adriana noiembrie 27, 2012 Răspunde

      Elena, iti multumesc pentru cuvintele frumoase! Te mai astept cu drag pe blog!
      Cum a iesit pizza?

  6. Mihaela Radulescu ianuarie 21, 2013 Răspunde

    Offff,e 2,30 si dau de ceva care imi lasa gura apa,acum trebuie sa ma duc sa imi fac o mini pizza,pe o felie de paine.
    Fac si eu pizza si chiar in seara asta,ca prea mi-ai facut pofta,am de toate asa ca…
    Aluatul cam tot asa il fac,cu deosebirea ca le pun toate o data.
    La toping imi place sa pun felii de ceapa,rad ceva branza apoi cascaval.
    Eu am un sos de legume cu mirodenii special facut pentru pizza si mini pizza.
    Ce bine ar fi fost acum daca puteam sa sutesc o felie…
    Succes in tot ceea ce faci!

  7. Adriana ianuarie 21, 2013 Răspunde

    Mihaela, ce cauti tu la 2.30 pe internet? 🙂

    • Mihaela Radulescu ianuarie 21, 2013 Răspunde

      E 2.30 la noi,dar daca as fi in India ar fi 6 iar daca as fi in America ar fi 18,30,asa ca depinde pe ce fus orar,altfel spus ,sunt pasare de noapte,de regula cam pe la orele astea sunt mai vioaie.
      Asa am eu noroc,ma uitam dupa niste plante si am ajuns la tine pe blog si stii cum ,din una ,in alta,am tot bananait pe la tine,pana cand a trebuit sa ma duc sa-mi fac o gustarica,caci astea virtuale nu tin de foame.
      Numai bine!

  8. traian octombrie 9, 2015 Răspunde

    Si fara picatura de ou batut?
    Sunt barbat si totusi fac asa ceva!

    • adriana octombrie 9, 2015 Răspunde

      ou batut pe pizza???

  9. traian octombrie 9, 2015 Răspunde

    Fara sa fiu bucatar cred ca dau lectii la multe doamne care nu stiu sa aranjeze nici 3 felii de salam pe o farfurie! Am exeple!

  10. Anca septembrie 7, 2016 Răspunde

    O singura data am incercat varianta cu ou batut, dar nu ne-a placut. Pizza s-a mancat, dar am primit reclamatii ca are gust de ou, asa ca m-am lecuit! Oricum nu are niciun rol oul acolo. D-le traian, ce daca sunteti barbat? Credeti ca femeile se nasc bucatarese? Va asiguram ca nu are nimeni nevoie de lectiile dvs. 🙂

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Caută în site…

FACEBOOK

CATEGORII

#DeVorbăCuUnDascăl Activități pentru copii Concursuri Cărți pentru copii Din bucătăria mea Discuţii Diverse Idei de meniu săptămânal Jocuri pentru copii Locuri de vizitat Organizare Proiecte DIY Recomandări Reduceri online Școala

CELE MAI CITITE ARTICOLE

  • distrează-te cu caiacul pe Someș
    De 1 iunie hai să te distrezi cu CAIACUL! [recomandarea #4 pentru Satu Mare]
  • Învățăm literele alfabetului
    Alfabetul jucăuș – învăţăm literele ALFABETULUI!
  • broască din cofraj de ouă
    Broască din cofraj de ouă
  • costum de zână din materiale recilate
    Costum de zana din materiale reciclate: zâna florilor!
  • drum cu trenul
    O aventură pe final de vacanță împreună cu Barbie, un vis împlinit și o SUPER dorință!

HAI SĂ DISCUTĂM!

  • Învățăm litera A – dinsufletulmeu la Litera A de la ALBINĂ
  • Învățăm litera A – dinsufletulmeu la Litera A – dosar cu activități
  • Adriana la #DeVorbăCuUnDASCĂL: Anca Dediu – învățătoarea care își dorește elevi fericiți!
  • Claudia Ivanciu la #DeVorbăCuUnDASCĂL: Anca Dediu – învățătoarea care își dorește elevi fericiți!
  • Adriana la Ce am găsit interesant în oferta „back to school” de la Smyk All for kids!?!

ARHIVA ARTICOLE

CALENDAR

iunie 2020
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
« apr.    
Confidențialitate și cookie-uri: acest sit folosește cookie-uri. Dacă continui să folosești acest sit web, ești de acord cu utilizarea lor.
Pentru a afla mai multe, inclusiv cum să controlezi cookie-urile, uită-te aici: Politică cookie-uri
  • ACASĂ
  • Despre mine & Blog
  • Contact

© Copyright stilulmeudeviata.ro | Webdesign Cloudberries.Ro

loading Anulare
Articolul n-a fost trimis - verifică adresele tale de email!
Verificarea emailului a eșuat., te rog încearcă din nou
Regret, blogul tău nu poate partaja articole prin email.
%d blogeri au apreciat: