Diverse

De ce am blog și de ce scriu pe el?

În ultima perioadă primesc tot mai des întrebări de genul: Când mi-am făcut blogul? De ce am blog? De ce scriu pe blog? Când am timp să scriu pe blog? Cât câștig din blog? 

De ce am blog? De ce scriu pe blog?

Haideți să le luăm pe rând:

***

De ce am blog? Cum a luat naștere blogul stilulmeudeviata.ro?

Blogul Stilul meu de viață a luat naștere în martie 2012. Citeam pe atunci mai multe bloguri din țară și străinătate despre cum să fii mai organizat, cum să te joci și cum să înveți prin joacă împreună cu copilul tău. Mi s-au părut interesantă ideea de a avea un loc virtual unde să scrii despre astfel de lucruri, așa că m-am hotărât să deschid și eu un blog pe care l-am gândit ca și un jurnal al stilului meu de viață. De aici și numele blogului: Stilul meu de viață.

Am creat blogul pe platforma blogspot (o idee nu prea înțeleapă, după cum aveam să-mi dau seama puțin mai târziu) și până în martie 2013 am continuat să scriu pe această platformă. Pe parcursul primului an de blogging m-am lovit de neajunsurile platformei blogger așa că în martie 2013 am decis să-mi transfer blogul pe platforma wordpress și să-mi achiziționez și un domeniu propriu: www.stilulmeudeviata.ro. Tot ce a ținut de instalarea noului domeniu și transferul de pe platforma blogspot am făcut singură (după ce m-am documentat în prealabil!) și poate din acest motiv îmi este așa de drag blogul și îl consider în continuare ca fiind căsuța mea virtuală!

***

Ce și de ce scriu pe blog?

Chiar dacă blogul se numește Stilul meu de viață, acesta nu este un blog doar despre mine ci un blog cu informații utile pentru părinți și copii! Îmi doresc ca articolele pe care le scriu să fie o sursă de inspirație atât pentru părinți cât și pentru copii!

În paginile acestui blog veți găsi articole cu teme diverse:

 • activități pe care le-am făcut împreună cu fetița mea (cum ne-am jucat împreună, ce cărți am mai citit în ultima perioadă, cum am învățat diverse lucruri prin joacă, ce activități practice am mai realizat împreună, etc)
 • recomandări de evenimente (pentru copii) 
 • recomandări de cărți pentru copii
 • idei de organizare a timpului și a locuinței
 • rețete culinare testate de noi
 • locuri pe care le-am vizitat și ne-au plăcut

***

Când am timp să scriu pe blog?

Nu am un plan editorial, deși am înțeles că un astfel de plan mi-ar face viața mult mai ușoară. Încerc să scriu câte trei articole pe săptămână … uneori îmi iese, alteori nu.

De scris, scriu atunci când am puțin timp liber: după-masa, seara, în week-end, …

Uneori am impresia că investesc prea mult timp în blog, că muncesc mult pentru a scrie un articol care este citit (văd asta în statisticile blogului!) dar cititorul nu dorește să interacționeze cu mine printr-un comentariu (fie el de apreciere sau nu) și acest lucru este destul de frustrant! Și după ce-mi trece frustrarea îmi propun ca la următorul articol să muncesc și mai mult și poate astfel o să reușesc să-l fac pe cititor să interacționeze cu mine 🙂 !

***

Ce costuri implică blogul meu?

Până acum blogul meu a implicat următoarele costuri:

 • achiziționarea domeniului: eu am achiziționat un domeniu .ro, pe care l-am plătit pe viață, fară alte costuri ulterioare (în schimb domeniile .com, .net, .org, .info costă mai puțin, dar implică și alte costuri anuale)
 • găzduirea web (hostingul): îl plătesc anual la firma de hosting
 • achiziționarea unei teme premium

Pe viitor vreau să cer sfatul unui specialist care să verifice setările blogului și să lucreze la partea de optimizare/setări tehnince. Până acum doar eu am lucrat la partea tehnică a blogului, și am o mică impresie că nu am făcut totul „ca la carte”. Din acest motiv am hotărât să cer părerea unui specialist și să investesc financiar pentru a rezolva și această problemă.

Mi-ar plăcea să investesc și în diverse cursuri de blogging, dar găsesc foarte puține online. Iar distanța mare de la Satu Mare până la București mă împiedică să particip la unele cursuri la care mi-aș dori să particip. Așa că dacă ești blogger și ești din București sau din împrejurimi, nu uita cât ești de norocos că ai acces la diverse cursuri sau evenimente la care bloggerii din provincie nu pot decât să viseze!

***

Cât câștig din blog? Merită să ai un blog?

Dacă ne referim doar la partea materială, pot să spun doar atât: un blog poate fi monetizat și se poate câștiga bani cu ajutorul lui! Dar, acest lucru presupune muncă multă, implicare și construirea unei comunități care să aibă încredere în tine și în blogul tău. Ca și surse de monetizare eu folosesc rețelele de afiliere (2parele și profitshare), iar articolele din campaniile în care sunt implicată sunt grupate în categoaria Colaborari.

Dacă ne referim la câștig în general, pot să spun că eu am câștigat enorm de mult cu acest blog: am câștigat încredere în mine, am cunoscut oameni noi, mi-am făcut prieteni și am acumulat multă experiență! Cu ajutorul blogului am realizat că pe lângă meseria mea (care este în domeniul IT și nu are nicio treabă cu scrisul) mai pot să fac și altceva, pot să scriu despre diverse lucruri și uneori ceea ce scriu poate să fie de ajutor cititorilor mei!

_______________________

Sper că am răspuns la toate întrebările, dar dacă mai ai și altele te invit să lași un comentariu la acest articol. Dacă pot îți răspund cu plăcere!

Numele meu este Adriana şi îţi urez Bun venit pe blogul Stilul meu de viață! Este un blog pentru părinți și copii, unde veți găsi multe idei despre: joacă, educaţie, organizare, gătit simplu & viaţa noastră de zi cu zi. Îţi mulţumesc pentru vizită şi te mai aştept cu drag în căsuţa mea virtuală! Despre mine & Blog ⇢

2 comentarii

 • Anca Vant

  Te felicit, Adriana pentru blog, eu te urmaresc si de foarte multe ori mi-au fost extrem de utile informatiile gasite. Eu stiu ca este multa munca depusa, dar ai avut o idee minunata sa ne impartasesti lucruri interesante. Te pup😘😘😘😘

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.