Diverse

Cum să cureți bijuteriile din argint – 2 metode simple și rapide!

Îmi plac bijuteriile din argint, dar, în timp, acestea își pierd din strălucire și se înnegresc. Pentru a le curăța și a le reda frumusețea și strălucirea, eu folosesc 2 metode simple și la îndemâna oricui: apă cu bicarbonat de sodiu sau folia de aluminiu.

Cum să cureți bijuteriile din argint?

bijuterii din argint oxidate

Metoda 1 – apă cu bicarbonat de sodiu

Este o metodă simplă și la îndemâna oricui. Nu am dat niciodată greș cu ea.

cum să-ți cureți bijuteriile din argint

Într-un bol se adaugă 100 ml de apă călduță și o linguriță de bicarbonat de sodiu. Se amestecă până când se dizolvă bicarbonatul de sodiu și se lasă bijuteriile în această soluție pentru a-și recăpăta strălucirea. Dacă este nevoie, se poate folosi și o periuță de dinți, cu care se pot curăța părțile mai înnegrite (atenție, periuța de dinți trebuie să fie din aceea cu perii noi).

cum să-ți cureți bijuteriile din argintcum să-ți cureți bijuteriile din argint

Metoda 2 – folie de aluminiu

Am văzut această metodă cu folia de aluminiu într-un clip de pe Facebook (cred) și am fost tare curioasă să o testez și eu. Am testat-o și într-adevăr funcționează. Aveți nevoie doar de apă fierbinte, o folie de aluminiu și o linguriță de bicarbonat.cum să-ți cureți bijuteriile din argint

Se așează o bucată de folie de aluminiu în interiorul unui bol și se adaugă 100 de ml de apă fierbinte, în care s-a dizolvat o linguriță de bicarbonat. Se pun bijuteriile din argint pe folia de aluminiu și în câteva minute acestea își recapătă strălucirea. Din câte am citit, se produce o reacție chimică între aluminiu și sulfura de argint (partea neagră de pe bijuteriile de argint).

cum să-ți cureți bijuteriile din argint

cum să-ți cureți bijuteriile din argint, înainte + după

Acestea sunt cele 2 metode simple pe care le folosesc eu pentru a-mi curăța bijuteriile din argint!

Voi ce metode folosiți pentru a vă curăța bijuteriile din argint?

Numele meu este Adriana şi îţi urez Bun venit pe blogul Stilul meu de viață! Este un blog pentru părinți și copii, unde veți găsi multe idei despre: joacă, educaţie, organizare, gătit simplu & viaţa noastră de zi cu zi. Îţi mulţumesc pentru vizită şi te mai aştept cu drag în căsuţa mea virtuală! Despre mine & Blog ⇢

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.