Sufle de cartofi – caietul cu reţete
Reţeta de azi din caietul cu reţete este una de sufleu: sufle de cartofi. Nu cred că este greu de făcut, aşa că mă tentează şi pe mine…
Sufle de cartofi
Fierbem cartofii cu coajă, apoi îi curăţăm şi îi radem pe răzătoare până avem 1/2 kg.
La aceşti cartofi adăugăm 250 gr zahăr, 9 gălbenuşuri, 125 gr unt, 1/4 litru smântână bună, niţică vanilie şi la sfârşit albuşul bătut spumă. Amestecă bine toate aceste ingrediente şi turnăm într-o formă de cozonac unsă cu unt şi presărată cu pesmet.O coacem la un foc bun şi o servim caldă presărată cu zahăr!
___________________________________________________________________
Aceste reţete sunt dintr-un caiet vechi de reţete.
Încerc să redau textul exact cum este scris în caiet.

