Locuri de vizitat

România pas cu pas – Peștera Meziad

Peștera Meziad este situată într-un cadru natural deosebit de frumos, în comuna Râmetea din județul Bihor, pe valea Meziadului. Peștera are o lungime de 4.750m, din care aproximativ 1.600m  vizitabili, fiind astfel una dintre cele mai mari peșteri amenajate în scop turistic din România.

Peștera Meziad

Accesul în Peștera Meziad se face printr-un portal impresionant  de 16m înălțime și 10m lățime.

Peștera este iluminată, iar scările metalice de pe traseul amenajat fac posibilă vizitarea acesteia fără prea mare dificultate.

Traseul de vizitare este în forma cifrei 8 și parcurge cele două niveluri vizitabile ale peșterii. Galeriile sunt deosebit de înalte și bogate în stalagmite, stalactite și coloane.

Traversarea de la nivelul inferior spre nivelul superior se face pe un pod natural.

Peștera Meziad este renumită și datorită coloniilor mari de lilieci ce trăiesc aici. Am observat și noi câțiva, dar am fost rugați sa nu folosim lumina lanternelor și să nu-i fotografiem cu blițul, pentru a nu-i deranja.

În peștera Meziad s-au găsit oasele ursului de caverna (ursus spelaeus), pe traseul vizitabil putând fi văzut un schelet reconstituit din mai multe exemplare de urși:

Pentru noi Peștera Meziad a fost o surpriză plăcută atât datorită frumuseții ei, cât și a serviciului de ghidaj de foarte bună calitate.

Dacă ajungeți prin zonă, vă recomand să o vizitați!

Numele meu este Adriana şi îţi urez Bun venit pe blogul Stilul meu de viață! Este un blog pentru părinți și copii, unde veți găsi multe idei despre: joacă, educaţie, organizare, gătit simplu & viaţa noastră de zi cu zi. Îţi mulţumesc pentru vizită şi te mai aştept cu drag în căsuţa mea virtuală! Despre mine & Blog ⇢

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.