Locuri de vizitat

România pas cu pas – Peștera cu Cristale din Mina Farcu

Peștera cu Cristale din Mina Farcu a fost descoperită în anul 1987 în urma avansării frontului de lucru în Galeria minieră Farcu.

În momentul descoperirii peştera a fost considerată o adevarată bijuterie datorită bogăției și diversităţii formelor cristalelor. Din păcate, peștera a fost vandalizată de mai multe ori prin ruperea şi distrugerea cristalelor. Conform spuselor ghidului, cristalele din peșteră au fost distruse în proportie de 70 – 80%.

Peștera cu Cristale din Mina Farcu

Accesul în peșteră se face printr-o galerie minieră unde se poate vizita o expoziție dedicată mineritului și unde pot fi observate diferite unelte folosite de mineri și numeroase moste de bauxită.

Traseul turistic contină spre peștera propriu-zisă, care este mică dar foarte frumoasă (atât cât a mai rămas din ea).

Traseul turistic prin peșteră se încheie cu un balcon, de unde se pot admira celebrele discuri de Farcu și libelule de cristal.

Peștera cu cristale din Mina Farcu este singura peșteră amenajată din România în care pot fi admirate cristale de calcit, deci dacă aveți drum prin zonă, vă recomand să o vizitați!

Numele meu este Adriana şi îţi urez Bun venit pe blogul Stilul meu de viață! Este un blog pentru părinți și copii, unde veți găsi multe idei despre: joacă, educaţie, organizare, gătit simplu & viaţa noastră de zi cu zi. Îţi mulţumesc pentru vizită şi te mai aştept cu drag în căsuţa mea virtuală! Despre mine & Blog ⇢

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.