Locuri de vizitat

România pas cu pas – Groapa Ruginoasa

Groapa Ruginoasa este o ravenă uriașă de peste 600 de metri diametru și 100 de metri adâncime. S-a format prin eroziune de șuvoaie (ravinare) și crește în fiecare an, înghițind copacii de pe marginea ei.

Groapa Ruginoasa

Accesul la traseul spre Groapa Ruginoasa se face direct de pe DN75, între Arieșeni și Stei, imediat după Vârtop. Aici există un panou informativ. Mașina se poate lăsa pe marginea drumului, iar la Groapa Ruginoasă se urcă pe jos.

Drumul până la Groapa Ruginoasa (marcaj – banda galbena) nu este unul ușor de parcurs, dar nici imposibil.

În prima parte a traseului pantele sunt destul de abrupte, ceea ce îngreunează urcușul. În plus, traseul este unul relativ accidentat, cu multe stânci, pietre, rădăcini de copaci, care pot fi umede și alunecoase.

A doua parte a traseului trece printr-o poieniță, la capătul căreia apare, parcă de niciunde, Groapa Ruginoasa.

Există indicatoare care avertizează că marginea se poate surpa, deci ne-am apropiat cu grijă și am privit uimiți hăul roșiatic care ni s-a deschis la picioare:

Drumul de intoarcere a fost puțin mai ușor, dar și pe acesta a trebuit să-l parcurgem cu mare atenție, pentru a evita accidentarea.

Dacă ajungeți prin zonă, vă recomand să vizitați și voi Groapa Ruginoasa!

Numele meu este Adriana şi îţi urez Bun venit pe blogul Stilul meu de viață! Este un blog pentru părinți și copii, unde veți găsi multe idei despre: joacă, educaţie, organizare, gătit simplu & viaţa noastră de zi cu zi. Îţi mulţumesc pentru vizită şi te mai aştept cu drag în căsuţa mea virtuală! Despre mine & Blog ⇢

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.