Cărți pentru copii

Unde e căsuța mea? Where is my house?

Azi vreau să vă prezint o carte foarte frumoasă: Unde e căsuța mea? Where is my House?, editura Didactica Publishing House. 

Unde e casuta mea? Where is my House?

Unde e căsuța mea? Where is my house?

Este vorba despre o carte pentru copii publicată în ediție bilingvă română-engleză. Autoarea cărții este Claudia Marinescu, care și-a dorit să scrie pentru copiii preșcolari o carte cu povești simple dar totodată amuzante și educative. Având experiență acumulată din activitatea cu copiii preșcolari în școlile internaționale în care predarea este exclusiv în limba engleză, Claudia a hotărât să scrie acestă carte în ambele limbi: română și engleză.

Ilustrațiile din carte sunt semnate de Vali Irina Ciobanu și sunt foarte, foarte frumoase. Răsfoind și citind cartea am avut impresia că admir tablouri într-o galerie de artă!

Unde e căsuța mea? Where is my House? este povestea lui Limi care într-o zi frumoasă de vară, stând de vorbă cu un iepuraș își dă seama că el nu are o căsuță.Unde e casuta mea? Where is my House?Supărat, Limi hotărăște să ceară ajutorul prietenilor din grădină pentru a-și găsi și el căsuța. Va întreba albinuța, păianjenul, furnica, păsărelele și o râmă roz, dar nimeni nu-i poate da vreun răspuns deoarece toată lumea este grăbită să se întoarcă la propria casă: albina trebuie să ajungă la stup pentru a-și hrăni copiii cu polen gustos, păianjenul este ocupat să-și țeasă pânza și nu are timp de stat la discuții, furnica este ocupată să umple mușuroiul cu provizii pentru iarnă, păsărelele sunt ocupate să zboare în cuib, iar râma este supărată deoarece cineva i-a inundat căsuța de sub pământ iar acum trebuie să-și facă alta.

Unde e casuta mea? Where is my House?Cel care îl va ajuta și în același timp îi va oferi un răspuns la întrebarea sa: Unde e casuta mea? este un melc pe care Limi îl întâlnește în grădină:Unde e casuta mea? Where is my House?

– Melc? Cochilie? Despre ce vorbești? Tu ești un limax, și limacșii nu își cară casa în spate. Casa ta este peste tot! Poți dormi sub ce plantă îți dorești.

– Snail? Shell? What are you talking about? You are a slug and slugs don’t carry their house on their back. Your house is everywhere! You can sleep under any plant you want

Vă recomand acestă carte atât pentru povestea frumoasă pe care o veți putea citi atât în română cât și în engleză, dar și pentru ilustrațiile superbe pe care le veți descoperi în paginile ei!

Spor la citit!

Numele meu este Adriana şi îţi urez Bun venit pe blogul Stilul meu de viață! Este un blog pentru părinți și copii, unde veți găsi multe idei despre: joacă, educaţie, organizare, gătit simplu & viaţa noastră de zi cu zi. Îţi mulţumesc pentru vizită şi te mai aştept cu drag în căsuţa mea virtuală! Despre mine & Blog ⇢

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.