Activități pentru copii

Nisipul kinetic – o experienta senzoriala magica!

Despre nisipul kinetic am tot citit, dar până când nu am avut ocazia să mă joc cu el nu mi-am dat seama cât de magică poate fi o astfel de experiență. Când am deschis cutia cu nisip kinetic și am început să ne jucăm cu el, atât eu cât și  fetița mea am fost foarte entuziasmate:

– Oare e nisip, plastilină sau ce poate fi?

–  Ai văzut că se poate modela? Ai văzut cum curge?

– Parca e o halva!

– Ce jucăuș e nisipul acesta, nu vrea să stea într-un loc!

– Ai văzut că putem să tăiem nisipul în bucățele?

nisipul kineticNoi am testat nisipul kinetic produs de WABA FUN AB SWEDEN şi comercializat de nisip-kinetic.ro, importator oficial WABA FUN în România. kinetic sand Ca şi compoziţie, nisipul kinetic este 98% nisip pur de o granulaţie mică + 2 % polimeri patentaţi, care îi conferă proprietatea de a curge şi in acelaşi timp de a se lipi şi de a putea fi modelat. Nisipul kinetic colorat este realizat cu ajutorul coloranţilor naturali, fără gluten, alergeni sau caseină, fiind astfel mult mai sigur pentru copii.

În continuare voi descrie impresiile noastre, precum şi activităţile pe care le-am realizat noi folosind acest nisip.

  • Nisipul kinetic are o textură fină, este catifelat şi plăcut la atingere. Prima impresie pe care mi-a făcut-o este că seamănă ca şi textură cu o halva sau cu un miez pufos de pâine. Mi-e destul de greu să descriu în cuvinte senzaţia pe care ţi-o oferă joaca cu acest nisip, dar pot să spun că te cucereşte instantaneu şi te îndeamnă la joacă.
  • Modelarea nisipului cu ajutorul palmelor sau a degetelor oferă o experienţă creativă şi relaxantă atât pentru copii cât şi pentru adulţi. De asemenea, ajută la dezvoltarea motricităţii fine şi a abilităţilor tactile.
  • Nisipul kinetic nu se lipeşte de mâini sau de planşa de modelat şi nu se usucă, deci poate fi strâns foarte uşor şi poate fi depozitat fără prea mare bătaie de cap (nu de puţine ori am fost nevoită să aruncăm plastilina pentru că L. uita să o pună în cutii sau nu închidea bine capacul cutiei, iar plastilina se usca şi devenea tare).

Ne-am jucat cu nisipul kinetic, am modelat diverse forme:collage nisip kinetic

Am realizat un castel folosind aceste forme de modelat. Din păcate nu am poză cu castelul, dar am reuşit să fac o poză cu locul de pe plajă amenajat special pentru nunta prinţesei şi a prinţului  🙂nunta, nisip kineticAm exersat scrierea literelor şi a cifrelor folosind piese lego:litere, lego si nisip kineticAm format figuri geometrice (paralelipiped, con, cilindru) din nisip kinetic:figuri geometriceAm secţionat figurile geometrice:sectiuni, nisip kineticAm construit un vulcan şi ne-am jucat cu figurinele dinozauri (joaca imaginativă şi senzorială):vulcan din nisip kineticAm modelat şi decorat brioşe:

briosa din nisip kineticAm tăiat brioşele în felii, am reuşit să tăiem 5 feliuţe dintr-o brioşă, fără ca aceasta să se dezintegreze:briosa feliataAm modelat mere:

mar din nisip kineticAm modelat diverse obiecte folosind nisip kinetic şi spuma modelatoare Bubber. Bubber este un material inovativ de modelat, uşor aerat, cu o textura foarte fină. Această spumă nu se usucă şi poate fi modelată foarte uşor de către mânuţele copiilor. Nouă ne-a plăcut mai mult decât plastilina, şi ne-am jucat ore în şir cu ea (într-o zi fetiţa mea chiar a dus această spumă modelatoare în parc să le arate prietenilor cu ce se joacă ea)nisip kinetic si spuma modelatoareSpor la joacă!

Numele meu este Adriana şi îţi urez Bun venit pe blogul Stilul meu de viață! Este un blog pentru părinți și copii, unde veți găsi multe idei despre: joacă, educaţie, organizare, gătit simplu & viaţa noastră de zi cu zi. Îţi mulţumesc pentru vizită şi te mai aştept cu drag în căsuţa mea virtuală! Despre mine & Blog ⇢

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.