Întrebarea acestei săptămâni este: voi ce aveţi prin congelator?
De ceva vreme îmi tot spun că trebuie să dezgheţ congelatorul, dar parca nu prea aveam tragere de inimă.
Ei, uite că ieri dimineaţa am fost nevoită să o fac deoarece a rămas uşa puţin deschisă şi s-a făcut foarte multă gheaţă. Mi-a fost frică să nu se fi stricat (el sau alimentele din el), dar se pare că nu.
Cu această ocazie am făcut şi un inventar şi iată ce am „descoperit”:
Brânză:
- 1 pungă brânză dulce de vacă
- 2 bucăţi telemea de capră
- 1 bucată parmezan (m-am aprovizinat anul trecut când am fost în concediu în Italia, iar câteva bucăţele le-am pus în congelator; sincer, de această bucată am uitat)
Peşte:
- 1 punguliţă cu icre (acestea vor fi provocarea săptămânii)
- 1 pungă şprot (a cumpărat-o C. şi cum nu am ştiut ce să fac cu ea, am pus-o în congelator)
- 1 pungă vinete
- 3 pungi zarzavat pentru ciorbe
- 1 piept de pui
- 2 pungi cu carne pentru supă de pui
- 2 pungi cu carne pentru ciorbă de pui
- 3 pungi ficat de pui
- 5 pungi cu carne pentru ciorba (carne cu os)
- 2 bucăţi rasol de porc (le-am luat săptămâna trecută de la Kaufland la reducere)
- 2 pungi cu cotlet pentru şniţele
- 2 pungi cu pulpă pentru tocăniţă
- 1 pungă cu ceafă de porc
- 1 pungă cu carne pentru guiaş
- 1 pungă cu cârnăciori
- 1 pungă carne tocată
- 1 bucată şuncă afumată
- 2 pungi cu pastramă
- 1 os afumat
- 1 pungă cu foietaj
- 1 pască mai mică rămasă de la Paşti (urmează să o transform într-o budincă cu brânză, stafide şi smântână dulce)
Cam asta am găsit eu în congelator. Sunt multe alimente pe care ar trebui să le consumăm. De multe dintre ele am şi uitat.
Cu această ocazie mi-am şi făcut un inventar, iar prioritate este consumarea acestor alimente din congelator şi abia apoi cumpărarea altora.
Voi ce aveţi prin congelator?
Cât de des faceţi un inventar al acestuia?
In congelator eu am mereu fasole boabe fiarta si naut fiert ptr tocanite, ciorbe, respectiv pateu.Conopida fiarta, vinete coapte si felii, mazare, spanac, marar, leustean, fasole verde, dovlecei,ardei copti si cruzi, dovleac ptr placinta, mere ptr placinta, capsuni, fructe de padure.Carne putina cand avem de la tara, doar de pasare, branza f rar pun ca primeste un miros care nu imi place. Cam asta am eu in congelator…
Lever, cum păstrezi spanacul, fasolea verde, mărarul şi leuşteanul? Fierte, opărite (blanchate), crude?
Eventual, brânza o poţi pune în cutii de plastic speciale pentru congelator şi poate aşa nu prinde miros.
Spanacul, fasolea verde le clocotesc putin sa se inmoaie si sa le pot pune in punga, iar mararul si leusteanul le toc crude si le pun in pungi, tin f bine asa.In caz ca vrei, se poate fasolea verde sa o pui fiarta, depinde ce vrei sa gatesti cu ea…
O sa incerc sa pun branza in cutie cum zici, daca nu ia miros, o sa fie bine….