Locuri de vizitat

In vizita la Zoo (animalele din savana)

Luna septembrie am dedicat-o studierii animalelor din savana. Cum în Africa ne este puţin mai greu ca să ajungem, ne-am gândit că o vizita la Zoo ne-ar putea satisface curiozitatea. Aşa că ne-am urcat în maşină şi am pornit spre Nyiregyhaza pentru a vizita din nou Grădina Zoologică. Despre Grădina Zoologică din Nyiregyhaza am mai scris aici: In vizita la Zoo (2012) şi aici: In vizita la Zoo (2013). Nu voi relua din nou informaţiile din articolele de anii trecuţi, găsiţi acolo informaţii detaliate despre locaţia Grădinii Zoologice, despre preţuri şi despre multitudinea de animale ce pot fi văzute în cadrul acestei Grădini Zoologice. În acest articol voi insista asupra animalelor din savana, pe care noi le-am studiat puţin mai mult decât în anii precedenţi.

Elefantul african – poate cântări chiar şi 6 tone. Urechile mari îi servesc şi pe post de evantai. Trompa o foloseşte pentru a bea apă, pentru a se răcori, pentru a culege tufe de iarbă şi pentru a smulge ramuri din arbori.

Elefantul de la Zoo şi-a folosit trompa pentru a face o „baie de praf” spre deliciul şi încântarea noastră. Fetiţa mea l-a şi aplaudat!!!

in vizita la zooin vizita la zooin vizita la zooin vizita la zooin vizita la zooZebrele – au dungi alb/negru pe tot corpul.

zebraRinocerul – are două coarne pe nas: unul mai mare şi unul mai mic. Îi place să se tolănească în noroi, fiind protejat astfel de înţepăturile insectelor.

rinocerBabuinii – trăiesc în familii numeroase. Se distrează căutând unul altuia paraziţi ascunşi prin blană. Au caninii foarte mari şi foarte ascuţiţi.

babuin babuini

Girafele – au piciorele şi gâtul foarte lungi. Gâtul foarte lung îi permite să ajungă la frunzele din copacii înalţi. Dacă vrea să bea apă trebuie să-şi îndoaie picioarele din faţă pentru a ajunge la apa din baltă.

girafa girafa girafaLeul – mai este numit şi regele animalelor. Masculul poartă o coamă care îl ajută să nu fie muşcat când se luptă cu alţi lei. În libertate, leoaicele sunt cele care vânează şi aduc de mâncare, în timp ce leii au sarcina să le apere pe ele şi pe puii lor.

leulleoaicaAntilopa Oryx – are coarnele foarte lungi, la vârsta adultă putând depăşi chiar şi un metru. Cu aceste coarne foarte lungi antilopa reuşeşte să pună pe fugă chiar şi un leu!

antilopa oryx

Hipopotamul – îşi petrece foarte mult timp în apă.  Uneori nu i se văd la suprafaţa apei decât nările, ochii şi urechile. Are o gură uriaşă şi canini foarte mari.

hipopotam

Flamingo roz – au picioroange foarte mari şi un cioc uriaş. Penele lor au culoarea roz.

flamingo roz flamingo roz

Vizita la Grădina Zoologică Nyiregyhaza ne-a ajutat mult în studiul animalelor din savana. Altfel povesteşti şi înveţi despre animale când le poţi vedea la câţiva metri de tine. A fost o lecţie interactivă foarte interesanta!

Spor la învăţat!

Numele meu este Adriana şi îţi urez Bun venit pe blogul Stilul meu de viață! Este un blog pentru părinți și copii, unde veți găsi multe idei despre: joacă, educaţie, organizare, gătit simplu & viaţa noastră de zi cu zi. Îţi mulţumesc pentru vizită şi te mai aştept cu drag în căsuţa mea virtuală! Despre mine & Blog ⇢

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.