Locuri de vizitat

România pas cu pas – Vișeu de Sus, județul Maramureș

viseu de susVișeu de Sus este un oraş situat în estul judeţului Maramureş, în sud-estul Depresiunii Maramureşului, între râurile Vişeu şi Vaser.

Fără nici o îndoială, Vişeu de Sus este renumit pentru mocăniţa (trenul cu locomotiva de aburi) care circulă pe Valea Vaserului. Acesta este unul dintre motivele pentru care am ajuns şi noi în Vişeu, dar şi faptul că tati de L. a locuit câţiva ani acolo (în copilărie) ne-a determinat să vizităm acest oraş.

Vișeu de Sus, județul Maramureș

Am vizitat gara, unde L. a fost fascinată de locomotivele şi trenurile de acolo:Gara, Vișeu de Sus, județul Maramureșgara viseu de susgara viseu de susNe-am plimbat pe străzile înguste şi întortocheate din Vişeu de Sus:

viseu de susAm văzut foarte multe case vechi şi frumoase (stilul acela nemţesc-ţipţeresc), doar că, din păcate, multe dintre ele erau nelocuite/părăsite.case din viseu de susNe-a dus tati şi în parcul în care s-a jucat el când a fost copil:parc din viseu de susAm văzut şi o biserică frumoasă:biserica din viseu de sus

Aici puteți citi despre plimbarea pe care am facut-o cu mocănița: Cu mocănița pe Valea Vaserului.

Cam asta am făcut noi prin Vişeu de Sus. Voi aţi vizitat acest oraş? 

Numele meu este Adriana şi îţi urez Bun venit pe blogul Stilul meu de viață! Este un blog pentru părinți și copii, unde veți găsi multe idei despre: joacă, educaţie, organizare, gătit simplu & viaţa noastră de zi cu zi. Îţi mulţumesc pentru vizită şi te mai aştept cu drag în căsuţa mea virtuală! Despre mine & Blog ⇢

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.