Din bucătăria mea

Unt de arahide făcut în casă

Loading

Zilele trecute am avut poftă de unt de arahide. Cum preţul din magazin este destul de piperat (în Satu Mare cel mai ieftin am găsit la 12 RON ~ 350 gr) mi-am propus să-l prepar eu în casă.
Aşa că, provocarea acestei săptămâni este: untul de arahide făcut în casă.

Vă spuneam că aş vrea să încerc reţeta de peanut butter. Cum îmi place să mă ţin de cuvânt, iată-mă cu reţeta de unt de arahide.

Ingrediente:

ingrediente pentru unt de arahide
  • 100 gr. arahide prăjite (eu am găsit de la firma Mogyi  decojite, prăjite şi nesărate)
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingură miere

Mod de preparare:

  • alunele se pun într-un bol de mixer (eu am folosit mixerul vertical)
arahide
  • se mixează bine alunele în robotul de bucătărie, până când compoziţia începe să se transforme într-o pastă
unt de arahide facut in casa
  • se adaugă 2 linguri de ulei (eu am folosit de floarea soarelui, dar se poate folosi şi de arahide, sâmburi de struguri, măsline, orez, etc). Eu am adăugat doar una, şi de aici a pornit greşeala mea!
unt de arahide facut in casa
  • se adaugă o lingură de miere (sau mai multe, în funcţie de cât de dulce doriţi să fie)
unt de arahide facut in casa
  • în locul celei de-a doua linguri de ulei, eu m-am gândit să adaug o lingură de apă. Greşit! Amestecul şi-a schimbat automat compoziţia şi culoarea, ca şi cum s-ar fi „tăiat”. Greşala mea!
unt de arahide facut in casa
  • gustul este foarte bun, doar consistenţa diferă faţă de untul de arahide din magazin. Dacă respectam reţeta (eu am un „talent deosebit” de a nu respecta reţetele) nu se întâmpla acest lucru.
unt de arahide facut in casa
  • oricum, noi l-am mâncat cu biscuiţi şi lapte.
unt de arahide facut in casa

Asta este tot! Cost total: ~ 3 RON. (ce diferenţă faţă de preţul din magazin!!!)

Voi faceţi unt de arahide în casă? Cum îl pregătiţi?

Numele meu este Adriana şi îţi urez Bun venit pe blogul Stilul meu de viață! Este un blog pentru părinți și copii, unde veți găsi multe idei despre: joacă, educaţie, organizare, gătit simplu & viaţa noastră de zi cu zi. Îţi mulţumesc pentru vizită şi te mai aştept cu drag în căsuţa mea virtuală! Despre mine & Blog ⇢

7 comentarii

  • Antonia

    Eu am facut, dar dupa alta reteta…am cumparat alune crude decojite, le-am copt in cuptor(cele pe care le-ai luat tu sunt cu ulei cred), apoi le-am macinat in rasnita de cafea, dupa care le-am amestecat cu apa si ulei si miere pana la consistenta dorita, nu se taie, are aspect cremos si este cu acelasi gust bun. Procesul este un pic mai lung, dar iese….

    • Adriana

      Antonia, si in reteta din care m-am inspirat eu se foloseau alune crude si prajite in cuptor. Eu am mers pe varianta mai rapida. Oricum, nu aceasta a fost problema, pentru ca pana in momentul in care am adaugat apa, totul a fost ok. Consistenta s-a stricat abia cand am adaugat apa. Nu stiu de ce? La gust a fost foarte bun. Merita facut (dar trebuie respectata reteta!)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.