Cărți pentru copii

Trambulina, bat-o vina!

Trambulina, bat-o vina! este o carte foarte haioasă în versuri apărută la editura Cutiuța cu povești. Textul cărții este semnat de Nicoleta Sibișan, iar ilustrațiile sunt semnate de Amandine Bănescu.

Trambulina, bat-o vina!

Cartea are două părți: în prima parte copiii se vor distra de minune citind povestea în versuri a călătoriei Tinei tocmai până pe Lună, iar în a doua parte (care se numește chiar așa: Descoperă sistemul solar cu Tina) copiii vor învăța foarte multe lucruri despre Sistemul Solar.

Personajul principal al cărții este Tina balerina, o girafă care dorește să sară cât mai sus cu trambulina, iscodită fiind de prietena ei bufnița. Deoarece Tina nu o lasă și pe prietena ei bufniță să sară pe trambulină, aceasta o provoacă să sară cât mai sus cu putință.

Trambulina, bat-o vina!În cele din urmă cât de sus credeți că reușește Tina să ajungă? Ei bine, Tina balerina ajunge până pe Lună!!!Trambulina, bat-o vina! Cei doi șoricei, prieteni buni ai Tinei, încearcă să o ajute să coboare de pe Lună, dar din păcate fiecare încercare a lor eșuează. În cele din urmă Tina trebuie să se descurce singură! Și cum credeți că va reuși? Ei bine, cu ajutorul unui meteorit!!!

Trambulina, bat-o vina!

Aici puteți vedea o scurtă prezentare video a cărții:

Partea a doua a cărții  conține foarte multe informații despre Sistemul Solar. Textul din această parte a cărții este scris de Cristina Dumitru-Călinoiu și avizat de Adrian Șonka, Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu” – Muzeul Municipiului București.

Copiii vor citi aici despre: formarea Universului, despre Stele și Galaxii, despre constelații, despre Sistemul Solar și cele 8 planete ale acestuia: MERCUR, VENUS, PĂMÂNT, MARTE, JUPITER, SATURN, URANUS și NEPTUN.

La sfârșitul cărții copiii vor găsi un test de „surfing stelar”. Întrebările sunt despre ceea ce au citit în această a doua parte a cărții, dar și aici se păstrează un ton glumeț. Iată doar câteva întrebări din acest test de surfing stelar:

Cum se numește Galaxia noastră?

a. Calea Laptelui

b. Drumul Ciocolatei

c. Calea Lactee

Ce este Soarele?

a. O stea

b. O planetă

c. O antenă de satelit

Cum s-a creat Universul?

a. A explodat o prăjitură

b. A pocnit o baghetă magică

c. A explodat o sferă densă și fierbinte

Care este singura planetă despre care se știe că întreține viața?

a. Marte

b. Jupiter

c. Pământ

Pe ce planetă un anotimp durează 41 de ani?

a. Mercur

b. Pământ

c. Neptun

sistemul solar

Aici puteți vedea lecția noastră despre Sistemul Solar, lecție în care ne-am folosit de informațiile din a doua parte a acestei cărți.

Spot la citit!

Numele meu este Adriana şi îţi urez Bun venit pe blogul Stilul meu de viață! Este un blog pentru părinți și copii, unde veți găsi multe idei despre: joacă, educaţie, organizare, gătit simplu & viaţa noastră de zi cu zi. Îţi mulţumesc pentru vizită şi te mai aştept cu drag în căsuţa mea virtuală! Despre mine & Blog ⇢

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.