Din bucătăria mea

Tarta cu spanac si tofu, reteta de post

Dacă vă plac tartele cu spanc, azi vă propun o reţetă de post: tarta cu spanac si tofu.

Ingrediente pentru aluat:

 

  • 300 gr. făină
  • 1 linguriţă sare
  • 1 linguriţă drojdie uscată
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 150 ml. apă călduţă

Ingrediente pentru umplutură:

 

  • 600 gr. spanac
  • 300 gr. tofu
  • 1 legătură ceapă verde
  • 3 linguri griş
  • sare, piper (după gust)

Mod de preparare:

  • din ingredientele pentru aluat am frământat o cocă pe care am pus-o la dospit pentru aproximativ o oră

aluat de post pentru tarta sau placinta

  • am opărit spanacul (foarte, foarte puţin) până a devenit moale
  • am pus spanacul la stors şi l-am lăsat să se răcească bine
  • am preparat amestecul astfel: spanacul stors bine l-am amestecat cu ceapa verde tăiată mărunt, tofu, 3 linguri de griş, sare şi piper
  • am întins aluatul

aluat de post pentru placinta sau tartaaluat de post pentru placinta sau tarta

  • am aşezat aluatul în forma de tartă, am pus umplutura, iar din aluatul rămas am făcut un grilaj deasupra

tarta cu spanac si tofu, de post

  • am lăsat plăcinta la cuptor la foc mediu pentru aproximativ 45 minute

tarta cu spanac si tofu, de post tarta cu spanac si tofu, de post

Poftă bună!

Altă reţetă de tartă cu spanac găasiţi aici: tartă cu spanac şi brânză telemea.

Numele meu este Adriana şi îţi urez Bun venit pe blogul Stilul meu de viață! Este un blog pentru părinți și copii, unde veți găsi multe idei despre: joacă, educaţie, organizare, gătit simplu & viaţa noastră de zi cu zi. Îţi mulţumesc pentru vizită şi te mai aştept cu drag în căsuţa mea virtuală! Despre mine & Blog ⇢

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.