Tarta cu spanac si branza telemea
Dacă vreţi să pregătiţi o tarta cu spanac si branza telemea, iată o reţetă simplă, rapidă şi gustoasă:
Tarta cu spanac si branza telemea
Ingrediente pentru aluat:
- 300 gr. făină
- 1 ou
- 125 gr. unt
- 1 lingură smântână
Ingrediente pentru umplutură:
- 5oo gr. spanac
- 300 gr. brânză telemea
- 1 legătură ceapă verde
- 1 legătură usturoi verde
- 2 ouă
- 1lingură griş
- sare, piper
Mod de preparare:
- am amestecat toate ingredientele pentru aluat şi am frământat bine, până am obţinut un aluat omogen
- am pus aluatul la frigider pentru 30 minute şi între timp am pregătit umplutura
- am călit spanacul (foarte, foarte puţin) în puţin ulei de măsline până a devenit moale şi s-a evaporat tot lichidul
- am preparat amestecul astfel: am amestecat spanacul (care între timp s-a răcit) cu ceapa şi usturoiul verde tăiate mărunt, brânza telemea, cele 2 ouă, lingura de griş, sare şi piper
- am întins aluatul, l-am aşezat în forma de tartă, am pus umplutura
- am lăsat tarta la cuptor la foc mediu pentru aproximativ 45 minute
Aici puteţi vedea o altă idee de tartă sărată: tartă cu spanac şi tofu (de post)
Poftă bună!
Un comentariu
Daniela
reteta cu dedicatie speciala pentru mine! multumesc 🙂