Tartă cu mere, o reţeta delicioasă!
Am pregătit în week-end această delicioasă tartă cu mere:
Tartă cu mere
Ingrediente aluat:
- 250 gr. făină (eu am folosit făină integrală)
- 100 gr. unt
- 30 gr. zahăr brun
- 1 ou
- 1 praf de sare
Ingrediente umplutură:
- 4 mere acrişoare
- 1 ou + 1 gălbenuş
- 30 gr. amidon (dacă nu aveţi, puteţi să folosiţi făină)
- 250 ml. lapte
- coaja de la o lămâie
- 50. gr zahăr brun
- scorţişoară măcinată
Mod de preparare:
- din făină, unt, zahăr brun, ou şi praful de sare se frământă un aluat care se pune la frigider pentru o jumătate de oră
- între timp, cu ajutorul unui mixer se amestecă oul şi gălbenuşul cu zahărul, până când devin o cremă, apoi se adugă pe rând: laptele, amidonul şi coaja de lămâie.
- merele se spală, se curăţă de coajă şi cotor şi se tau felii subţiri
- se scoate aluatul din frigider, se întinde în forma de tartă unsă în prealabil cu puţin ulei şi tapetată cu făină
- peste aluat se aşează feliile de mere, se toarnă umplutura şi se presară cu scorţişoară măcinată
- se introduce tarta in cuptorul preîncălzit şi se coace la 180 grade timp de 40-45 minute
Poftă bună!
Un comentariu
Nina
Foarte buna,adevarat simpla.