Din bucătăria mea

Tartă cu magiun de prune

Am primit de la bunicii de la ţară un borcan mare cu magiun de prune. Foarte bun… Am preparat o tartă cu magiun de prune şi nuci.

Tartă cu magiun de prune

Tartă cu magiun de prune

Pentru aluatul de tartă am folosit:

  • 125 gr. unt
  • 90 gr. zahăr
  • 1 ou
  • 250 gr. făină

Am amestecat toate ingredientele şi am frământat bine, bine până am obţinut un aluat omogen.

aluat fraged pentru tarta

aluat fraged pentru tarta

Am pus aluatul la frigider pentru 30 de minute şi între timp mi-am pregătit umplutura. Am curăţat o mână bună de nuci (nu mă întrebaţi de cantitate, pentru că nu le-am cântărit) şi le-am amestecat cu magiun de prune.

nuci

umplutura pentru tarta

Am întins aluatul în tava de tartă (ce-mi place mult la acest aluat, este faptul că se poate întinde foarte uşor cu mâna, direct în tavă), am pus compoziţia şi am vrut să fac un grilaj deasupra, dar L. nu a fost de acord. Ea a vrut buline 🙂 Aşa că am făcut o tartă cu buline 🙂

tarta

tarta cu magiun de prune

tarta cu magiun de prune si buline :)

Am pus tarta la cuptor pentru 40 de minute.

tarta cu magiun de prune si buline :)

A fost delicioasă!
Merge foarte bine alături de un pahar de lapte!

Numele meu este Adriana şi îţi urez Bun venit pe blogul Stilul meu de viață! Este un blog pentru părinți și copii, unde veți găsi multe idei despre: joacă, educaţie, organizare, gătit simplu & viaţa noastră de zi cu zi. Îţi mulţumesc pentru vizită şi te mai aştept cu drag în căsuţa mea virtuală! Despre mine & Blog ⇢

7 comentarii

    • Adriana

      sa stii ca a fost foarte buna!
      eu am cumparat forma de tarta de la real (daca bine imi aduc aminte) si am luat-o la reducere, in ideea ca o sa fac odata o tarta… si uite ca am facut :))

    • Aa.

      Ce amintire amuzanta am legat de tava de tarta! Mi-am luat una in anul intai de facultate nestiind ce este, si cum eram eu incepatoare in orice, am inceput sa fac friptura in ea. Evident ca iesea ciudat, nu mi-a placut si dupa alte incercari esuate am aruncat-o! Dupa ce mi-am dat seama la ce era buna, era deja prea tarziu!:))

      Acum e pe lista mea de dorinte, alaturi de o tava de briose!

  • Anonymous

    hmmm, ne-ai facut pofta! Insa noi am updatat-o, in sensul ca aveam ceva struguri, si am pus in loc de gem. O idee excelenta pentru un dulce sanatos si nepericulos pt cei mici!
    Felicitari pt blog, apuc sa-l citesc mereu dar de postat, mai greu pt ca am o viata imposibila. Dar sa fim sanatosi, in rest-toate -s bune!
    Laura, cu drag

    • casadincamp

      dar cu samburii de la struguri cum ai facut? am pus si eu o data struguri intr-o placinta si din cauza samburilor nu a avut deloc succes :). desi la gust era foarte buna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.