Am pregătit azi o supă de salată verde după rețeta mamei mele.
Supă de salată verde
Ingrediente:
– 1 buc. salată verde
– slănină afumată/kaiser (aprox 50 gr)
– 200 ml. iaurt
– sare, piper
– mărar verde
Mod de preparare:
- Salata verde se spală şi se rupe/taie în bucăţi potrivite.
- Slănina/kaiserul se prăjeşte câteva minute (surplusul de grăsime se poate înlătura), se adaugă salata şi se căleşte puţin.
- Se completează cu apă şi se condimentează cu sare si piper. Se lasă pe foc până este fiartă salata.
- Intre timp, iaurtul se bate bine cu telul şi se adaugă treptat supa fierbinte. (astfel evităm să se brânzească)
- Se adaugă la supă şi se opreşte focul.
- Se adaugă mărar verde tocat.
Poftă bună!
Ce bine arata! Seamana cu supa de macris care se face pe aici (Cluj)! E foarte usurica si cred ca o sa fac si eu zilele astea, pt ca am smantana si oua de tara si trebuie sa le consum!
Eu sunt din Satu Mare, deci foarte aproape de Cluj.
A, ma gandem eu! Eu nu sunt din zona Clujului dar stau aici de cativa ani si pana primavara asta mi-a fost frica de supa de macris, in primul rand pt ca nu stiam reteta.Dar primavara asta i-am aflat secretele si a iesit ceva minunat!