Supa crema de linte
Zilele trecute am încercat această supa crema de linte. Nu am mai gătit aşa ceva, deci a fost ceva nou pentru noi. Reţeta este simplă, rapidă şi foarte uşor de făcut.
Supa crema de linte
Ingrediente:
- 200gr. linte
- 1 morcov, 1 pătrunjel, 1/2 ţelină+frunze, 1 ceapă
- 2 linguri ulei de măsline
- sare
- piper
- smântână sau iaurt
- zeamă de lămâie (opţional)
Mod de preparare:
- Am spălat bine lintea în câteva ape.
- Am pus la fiert: lintea, morcovul, pătrunjelul, ţelina, ceapa în apă cu puţină sare. Am adăugat 2 linguri de ulei de măsline şi puţin piper.
- Când au fost fierte lintea şi legumele, au pasat totul cu un mixer vertical
, am asezonat cu sare şi piper (dacă este cazul).
- În farfurie am adăugat puţină smântână si câteva picături de zeamă de lămâie
- Culoarea supei nu este tocmai apetisantă, dar să ştiţi că a fost delicioasă!
Am fiert mai multă linte decât am avut nevoie pentru această supa crema de linte. Ce a rămas am pus în congelator: linte fiartă, la congelator.
Voi preparaţi supă cremă de linte? Ce fel de linte folosiţi: roşie sau verde? Cum o preparaţi?


4 comentarii
Anonymous
Eu prepar ciorba de linte si o fac la fel ca pe cea de fasole, deci o acresc cu bors, pun cimbru si leustean…o sa incerc si eu varianta de supa crema curand,eu nu mai folosesc linte verde, in ultimul timp am folosit linte rosie si linte galbena.
Antonia
Adriana
Antonia, am sa incerc si ciorba. Mersi!
De lintea rosie stiam, dar de cea galbena nu… Ia sa ma documentez.
De ce nu mai folosesti lintea verde?
Mihaela Radulescu
E buna si supa crema,dar fiind comoda si nu vreau sa murdaresc prea multe vase,eu o fac doar mancare mai zemoasa,mai adaug si cativa cartofi cuburi,sfecla rosie feliute,ardei,rosii si cand servim toc cativa catei de usturoi,cand am chef fac cutroane,cand nu,paine prajita sau mamaliga rece,prefer cu mamaliga.
Mirodenii foloseti destul de putine,eu am un mix facut din mai multe
http://gradinasicamaramea.blogspot.ro/2013/01/legume-si-mirodenii-uscate-la-soare.html
este super,cu cat mai multe cu atat mai bun.
La leguminoase se pune la fiert foi de dafin si chimen,pentru o aroma mai buna,dar si pentru o digestie usoara.
Cand nu am timp prea mult,mancarea de linte este cea mai rapida .
Sa auzim numai de bine!
Adriana
Mihaela, cand fac supa crema eu nu murdaresc nici un vas in plus 🙂 Folosesc un mixer vertical si pasez direct in oala 🙂
Bine ai venit la mine pe blog!