Din bucătăria mea

Supa crema de linte

Zilele trecute am încercat această supa crema de linte. Nu am mai gătit aşa ceva, deci a fost ceva nou pentru noi. Reţeta este simplă, rapidă şi foarte uşor de făcut.

 

Supa crema de linte

linte la congelator

Ingrediente:
ingrediente supa crema de linte

  • 200gr. linte
  • 1 morcov, 1 pătrunjel, 1/2 ţelină+frunze, 1 ceapă
  • 2 linguri ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • smântână sau iaurt
  • zeamă de lămâie (opţional)

Mod de preparare:

  • Am spălat bine lintea în câteva ape.
  • Am pus la fiert: lintea, morcovul, pătrunjelul, ţelina, ceapa în apă cu puţină sare. Am adăugat 2 linguri de ulei de măsline şi puţin piper.

supa de linte, legumele

  • Când au fost fierte lintea şi legumele, au pasat totul cu un mixer vertical, am asezonat cu sare şi piper (dacă este cazul).
  • În farfurie am adăugat puţină smântână si câteva picături de zeamă de lămâie

supa crema de linte

  • Culoarea supei nu este tocmai apetisantă, dar să ştiţi că a fost delicioasă!

Am fiert mai multă linte decât am avut nevoie pentru această supa crema de linte. Ce a rămas am pus în congelator: linte fiartă, la congelator.

Voi preparaţi supă cremă de linte? Ce fel de linte folosiţi: roşie sau verde? Cum o preparaţi?

Numele meu este Adriana şi îţi urez Bun venit pe blogul Stilul meu de viață! Este un blog pentru părinți și copii, unde veți găsi multe idei despre: joacă, educaţie, organizare, gătit simplu & viaţa noastră de zi cu zi. Îţi mulţumesc pentru vizită şi te mai aştept cu drag în căsuţa mea virtuală! Despre mine & Blog ⇢

4 comentarii

  • Anonymous

    Eu prepar ciorba de linte si o fac la fel ca pe cea de fasole, deci o acresc cu bors, pun cimbru si leustean…o sa incerc si eu varianta de supa crema curand,eu nu mai folosesc linte verde, in ultimul timp am folosit linte rosie si linte galbena.
    Antonia

  • Mihaela Radulescu

    E buna si supa crema,dar fiind comoda si nu vreau sa murdaresc prea multe vase,eu o fac doar mancare mai zemoasa,mai adaug si cativa cartofi cuburi,sfecla rosie feliute,ardei,rosii si cand servim toc cativa catei de usturoi,cand am chef fac cutroane,cand nu,paine prajita sau mamaliga rece,prefer cu mamaliga.
    Mirodenii foloseti destul de putine,eu am un mix facut din mai multe
    http://gradinasicamaramea.blogspot.ro/2013/01/legume-si-mirodenii-uscate-la-soare.html
    este super,cu cat mai multe cu atat mai bun.
    La leguminoase se pune la fiert foi de dafin si chimen,pentru o aroma mai buna,dar si pentru o digestie usoara.
    Cand nu am timp prea mult,mancarea de linte este cea mai rapida .
    Sa auzim numai de bine!

    • Adriana

      Mihaela, cand fac supa crema eu nu murdaresc nici un vas in plus 🙂 Folosesc un mixer vertical si pasez direct in oala 🙂

      Bine ai venit la mine pe blog!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.