Ne plac supele creme! Pentru azi am pregătit o supa crema de ciuperci.
Ingrediente:
- 300 gr. ciuperci proaspete (eu am folosit champinion)
- 2, 3 bucăţi de de ciuperci de pădure uscate (este opţional, dar dau o savoare plăcută aceste supe – eu mai am câteva bucăţele de hribi uscate pe care le păstrez cu sfinţenie 🙂 )
- ulei de măsline
- 1 ceapă mică
- 200 ml. lapte
- 2,3 linguri de smântănă
- sare, piper după gust
- crutoane din pâine
Mod de preparare – supa crema de ciuperci:
- am călit ceapa tăiată mărunt în puţin ulei de măsline
- am adăugat ciupercile tăiate solzişori + ciupercile uscate (înmuiate în prealabil în apă călduţă)
- am lăsat să fiarbă ciupercile în lichidul lăsat de acestea
- când lichidul a scăzut, am pasat ciupercile cu ajutorul unui mixer vertical
- am adăugat 300 ml. apă, 200 ml. lapte, sare şi piper (după gust) şi am mai lăsat câteva minute
- poate fi servită cu sau fără smântână, dar neaparat cu crutoane din pâine 🙂
Poftă bună!
no replies