Sufle calugaresc – caietul cu reţete vechi
După cum v-am promis, am să încerc să vă prezint în fiecare duminică o reţetă din caietul vechi pe care l-am primit. Sper să vă placă! Începem cu o reţetă de sufleu, reţetă care nu mi se pare deloc complicată: sufle calugaresc.
(eu copiez reţeta exact cum este în caiet)
Sufle calugaresc
Batem 130 gr. făină albă, 2 ouă întregi şi un gălbenuş, 65 gr. unt, 100 gr. zahăr şi 1/4 litru lapte şi un baston de vanilie.
După ce le batem le punem pe foc cam 1/4 oră.
După ce luăm tingirea dela foc lăsăm să se răcească, batem în ea 6 gălbenuşuri, 65 gr. unt proaspăt şi la urmă spuma dela albuşuri. Această compoziţie se toarnă într-o formă de cozonac unsă cu unt şi pesmet. Când s-a copt o servim cu un sos de fructe. Se serveşte caldă.
O încearcă cineva? Dacă o încercaţi, neaparat să intraţi să ne spuneţi cum a ieşit!
Şi acum vă dezvălui şi surpriza: cine este abonat la blog, va primi pe email reţeta originală scanată într-un fişier pdf.
____________________________________________________________________
Aceste reţete sunt dintr-un caiet vechi de reţete.
Încerc să redau textul exact cum este scris în caiet.


3 comentarii
Adriana
Iată şi prima reţetă din caietul cu reţete!
Este o reţetă de sufleu.
Oare de ce se numeşte „sufle călugăresc”? Voi ce credeţi?
Carmen
o fac eu curand!!
Adriana
O întrebare pentru persoanele abonate la blog: ati primit pe mail fisierul .pdf? Sper că a ajuns, nu prea sunt familiarizată cu serviciul feedburner…