Diverse

Sufle calugaresc – caietul cu reţete vechi

După cum v-am promis, am să încerc să vă prezint în fiecare duminică o reţetă din caietul vechi pe care l-am primit. Sper să vă placă! Începem cu o reţetă de sufleu, reţetă care nu mi se pare deloc complicată: sufle calugaresc.

(eu copiez reţeta exact cum este în caiet)

 Sufle calugaresc

Batem 130 gr. făină albă, 2 ouă întregi şi un gălbenuş, 65 gr. unt, 100 gr. zahăr şi 1/4 litru lapte şi un baston de vanilie. sufle calugaresc

După ce le batem le punem pe foc cam 1/4 oră.

După ce luăm tingirea dela foc lăsăm să se răcească, batem în ea 6 gălbenuşuri, 65 gr. unt proaspăt şi la urmă spuma dela albuşuri. Această compoziţie se toarnă într-o formă de cozonac unsă cu unt şi pesmet. Când s-a copt o servim cu un sos de fructe. Se serveşte caldă.

O încearcă cineva? Dacă o încercaţi, neaparat să intraţi să ne spuneţi cum a ieşit!

Şi acum vă dezvălui şi surpriza: cine este abonat la blog, va primi pe email reţeta originală scanată într-un fişier pdf.

____________________________________________________________________

Aceste reţete sunt dintr-un caiet vechi de reţete.
Încerc să redau textul exact cum este scris în caiet.

Numele meu este Adriana şi îţi urez Bun venit pe blogul Stilul meu de viață! Este un blog pentru părinți și copii, unde veți găsi multe idei despre: joacă, educaţie, organizare, gătit simplu & viaţa noastră de zi cu zi. Îţi mulţumesc pentru vizită şi te mai aştept cu drag în căsuţa mea virtuală! Despre mine & Blog ⇢

3 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.