Cărți pentru copii

Spune-mi, tati, de ce ma iubesti? Colectia Micii filozofi

Editura Didactica Publishing House a publicat recent o colecție nouă de cărți destinate copiilor. Colecția se numește Micii filozofi și cuprinde 4 titluri: Spune-mi, mami, eu de ce exist? Spune-mi, tati, de ce mă iubești?, De ce nu pot face ce-mi place? și De ce merg la școală?.

Colecția abordează unele dintre primele întrebări ale celor mici: de ce exist eu?, cine și de ce mă iubește pe mine?, de ce nu pot face doar ce vreau eu? și de ce trebuie să merg la școală?

Protagoniștii acestor cărți sunt Fil (un băiețel care pune multe întrebări, dar la care nu primește răspuns pe loc de la cei mari) și jucăria sa preferată Zof.

Spune-mi, tati, de ce ma iubesti?

Spune-mi tati de ce ma iubesti, micii filozofi

Ați fost întrebați vreodată de către copii, de ce îi iubiți? Pe mine L. m-a întrebat acest lucru și iată ce i-am răspuns: mi-am dorit mult un copil și tu ești copilul meu, te iubesc pentru că ești copilul meu, te iubesc și te voi iubi mereu!

Fil, protagonistul acestei cărți este și el preocupat de această întrebare, doar că el își întreabă tatăl: Spune-mi, tati, de ce mă iubești? Luat prin surprindere, tatăl lui Fil nu știe ce să-i răspundă, așa că Fil pornește într-o călătorie împreună cu jucăria lui preferată – Zof pentru a afla singur răspunsul la întrebarea sa.

În călătoria sa Fil va încerca să afle răspunsul de la albinele din stup, de la veverița cocoțată în copac,  de la rățușca care înoată pe lac, de la furnicile care merg prin iarbă, de la o familie de pisici, de la un ursuleț de pluș, de la florile frumoase de pe câmp, de la un cățeluș, de la o carte, de la Lună, dar nimeni nu-i oferă răspunsul la întrebarea sa.

Spune-mi, floricico, de ce iubim?

Toate aceste lucruri îi spun doar ce iubesc ele sau de ce cred ele că sunt iubite: veverița iubește alunele, rățușca de pe lac o iubește pe mămica ei, puii de pisică își iubesc mămica pentru că le dă lapte și are grijă de ei, cartea este iubită pentru că cine o citește află din ea multe lucruri interesante, luna este iubită pentru că strălucește și face oamenii să viseze, etc.

Supărat că nu a reușit să afle răspunsul la întrebarea sa, Fil se întoarce acasă unde îl așteaptă tată său. După ce a avut puțin timp la dispoziție ca să se gândească la întrebarea pusă de Fil, iată care este răspunsul tatălui: „Te iubesc pentru că ești fiul meu!”. Un răspuns atât de simplu și totodată atât de complex!

Spune-mi tati de ce ma iubesti, micii filozofi

Recomand din tot sufletul aceste cărticele! Cu siguranță îi vor ajuta pe micii cititori să găsească răspunsul la unele întrebări existențiale. Textul este simplu și ușor de urmărit de către copii, iar ilustrațiile sunt frumoase și haioase.

Voi ați răsfoit aceste cărticele? Ce impresie v-au făcut?

Numele meu este Adriana şi îţi urez Bun venit pe blogul Stilul meu de viață! Este un blog pentru părinți și copii, unde veți găsi multe idei despre: joacă, educaţie, organizare, gătit simplu & viaţa noastră de zi cu zi. Îţi mulţumesc pentru vizită şi te mai aştept cu drag în căsuţa mea virtuală! Despre mine & Blog ⇢

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.