Socata

Este sezonul socului, aşa că provocarea acestei săptămâni este: socata!
Reţete găsiţi în toate cărţile de bucate, pe internet iar dacă întrebaţi lumea, veţi vedea că fiecare face în felul lui. Rar două reţete la fel.
Reţeta mea:
- 15 flori de soc (nu le-am cules special să fie 15, ci aşa s-a nimerit)
- 10 litri apă
- 1 kg zahăr (s-ar putea să mai trebuiască să completez, dar nu o vreau prea dulce)
- 3 lămâi tăiate în bucăţi
Cum am procedat:
- într-un flacon mare de 10 litri de la apa plată am pus toate ingredientele: florile de soc, zahărul, bucăţile de lămâie
- am scuturat bine (aceasta a fost activitatea lui L.)
- am adăugat apa
- am pus flaconul în faţa geamului în bucătărie
Acum mai trebuie să aşteptăm câteva zile.
L. deja întreabă: mami nu e gata sucul??
Voi aţi pregătit socată? Cum?

