Discuţii

Schimbarea buletinului

schimbarea buletinului

Dacă e vineri, ar trebui să fie un post despre „Ce am citit prin blogosferă”.
Săptămâna aceasta, o să fie un altfel de post: „Cum m-am plimbat eu pe la Evidenţa populaţiei„.
Scuze pentru cele care aşteptaţi subiectul cu blogosfera (dacă îl aştepta cineva ?!?)…
Deci, în iunie îmi expiră buletinul. Zic eu: hai sa mi-l schimb înainte de alegeri, poate o să meargă mai repede toată treaba.Greşit!  Am început această operaţiune de 3 săptămâni şi încă tot nu am reuşit să predau actele pentru buletinul nou.
  • Intru pe internet, la Evidenţa populaţiei şi îmi notez actele necesare.
  • Merg la Poştă şi-mi cumpăr timbru fiscal de 4 lei.
  • Merg la Finanţe şi plătesc taxa de 7 lei.
  • Merg acasă şi-mi pregătesc actele necesare: buletinul, cartea de alegător (am avut ce căuta după ea), certificatul de naştere, certificatul de căsătorie, actul de proprietate (contractul de vânzare/cumpărare al apartamentului)
  • Merg şi fac copii xerox după toate actele, că doar trebuie şi original şi copie
  • Îmi pun toate actele într-un dosar şi mă aşez frumos la coadă convinsă că am toate actele. Şi stau la coadă o oră bună (dacă nu mai mult), iar când reuşesc să ajung la ghişeu să prezint actele: SURPRIZĂ!!! Nu aveam la mine certificatul de naştere al copilului (copie şi original). Păi la ce-mi trebuie certificatul lui L. dacă îmi fac eu buletin? Eram 100% convinsă că nu este trecut în lista cu actele necesare, dar doamna de la ghişeu mi-a dovedit că mă înşel. Ok. spun: Greseala mea! Dar, o rog să verifice dacă celelalte acte sunt în regulă şi ea îmi confirmă că da. Zâmbesc frumos (dar numai eu ştiu ce am avut în gând) şi plec. Nici până azi nu am reuşit să pricep: de ce este nevoie de certificatul de naştere al copilului când îşi face părintele buletin?
  • A doua zi, nu mai era aşa mare coada. Bucuroasă, îmi aştept rândul, predau actele, dar: SURPRIZĂ!!! De data aceasta îmi cere şi extrasul de carte funciară pentru că nu i se pare ei ceva în regulă cu contractul meu de vânzare/cumpărare. Deci, de data asta chiar m-am enervat!!!
  • Extrasul de carte funciară, în regim de urgenţă costă 100 lei, bani pe care eu am refuzat să-i plătesc. Aşa că am plătit doar 20 lei şi trebuie să-l primesc peste o săptămână.
  • … şi povestea va continua.
Şi când mă gândesc că urmează paşapoartele, mă ia durerea de cap!

Numele meu este Adriana şi îţi urez Bun venit pe blogul Stilul meu de viață! Este un blog pentru părinți și copii, unde veți găsi multe idei despre: joacă, educaţie, organizare, gătit simplu & viaţa noastră de zi cu zi. Îţi mulţumesc pentru vizită şi te mai aştept cu drag în căsuţa mea virtuală! Despre mine & Blog ⇢

4 comentarii

  • Iulia S.

    Asta cu extrasul de carte funciara cred ca e un abuz. Din moment ce se cere actul de vanzare cumparare, sa verifice ei mai departe. Trebuia sa ceri de vorbesti cu un superior.
    In BUcuresti am ramas placut surprinsa sa constat ca cei de la evidenta populatiei incep de la an la an (eu am avut flotant pana anul trecut) sa se comporte din ce in ce mai normal si mai civilizat.

  • Adriana

    Iulia, înseamnă că eu sunt mai ghinionistă.
    Problema cu actul de vânzare cumpărare a fost că nu are ştampila cabinetului de avocaţi unde l-am facut. Sincer nu stiu de ce, pentru ca eu am facut un contract de vanzare cumparare între mine şi părinţii mei în 2002 şi nu-mi mai aduuc aminte. Dar, totul este legal: aveam un extras de carte funciara (este drept ca mai vechi de 30 zile), am toate impozitele şi taxele plătite la zi, buletinul care expiră este tot pe aceeaşi adresă… Mă rog. asta e.
    Oricum, trebuie să rezolv cumva şi cu ştampila pe contractul de vanzere cumpărare, poate la un notar…

  • luckyrock

    am citit anul trecut pe alt blog despre chestia asta cu certificatele de nastere ale copiilor. nici eu nu inteleg de ce se cer, ca doar nu scrie nicaieri in buletin numarul copiilor pe care ii ai.
    probabil este doar pentru ei, caci vorbim despre… evidenta populatiei, nu?

  • Lever

    Noi am fost direct la biroul respectiv si am notat ce trebuie, am fost cu actele, am facut poze(urate pozele) si gata.Am avut ceva emotii in legatura cu casa, deoarece noi ne-am facut-o si nu avem un act, dar am fost trimisi la primarie sa ne dea o adeverinta cum ca avem domiciliul aici si gata.Uite eu nu imi amintesc sa fi dus certificatele copiilor…nu a trecut mult, sunt vreo 3 ani cred…
    Totul s-a intamplat in Brasov.In general, tot ce am facut gen acte pana acum a mers repede si fara incidente…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.