Salata zilei [3]
Azi am avut în meniu o salată de alge marine cu orez integral și macrou afumat.Despre proprietățile nutritive ale algelor marine am mai scris aici: algele marine.
Ingredientele salatei:
- alge marine deshidratate
- ulei
- seminţe de susan (eu am avut susan alb si susan negru)
- sos de soia
- zeamă de lămâie
- orez integral
- macrou afumat
- sare, piper
Modul de preparare al salatei:
- am spălat bine algele în mai multe ape (pentru a elimina orice urme de nisip sau alte impurităţi)
- am lăsat algele la hidratat (eu le-am pus dimineața înainte să merg la servici, dar e suficient să stea 30 minute – 1 oră!), într-un bol cu apă rece (ele îşi vor mări volumul, deci bolul trebuie să fie puţin mai mare)
- am călit seminţele de susan într-o lingură de ulei (am folosit ulei de floarea soarelui), am adăugat algele scurse bine, orezul integral (fiert în prealabil), am asezonat cu sare, piper, sos de soia şi zeamă de lămâie (totul după gust)
- am lăsat la călit la foc mediu pentru 5 minute (suficient să se întrepătrundă bine toate aromele!)
- am servit salata de alge cu bucăți de macrou afumat
Aici puteti vedea rețeta de salată de alge cu somon afumat (care este aproape identică, doar că de această dată nu am călit orezul, iar în loc de macrou afumat am folosit somon afumat).
Poftă bună!