Din bucătăria mea

Salata de icre

În urma operaţiunii de dezgheţare şi curăţare a congelatorului am găsit o pungă cu icre de crap. Le-am primit şi cum nu am ştiut ce sa fac cu ele le-am pus în congelator. Aşa că provocarea acestei săptămâni este: salata de icre.

Mi-am adus aminte că  mama ne făcea icre şi ca sa nu fie aşa de „grele” punea şi griş fiert. Am întrebat-o şi iată cum am procedat.

ingrediente salata de icre
  • Am lăsat icrele le dezgheţat. După ce s-au dezgheţat le-am sărat bine şi le-am pus în frigider până a doua zi.
  • Am fiert griş în apă şi l-am lăsat să se răcească bine. (eu l-am fiert seara şi l-am lăsat pana a doua zi)
  • Am pus icrele într-un castron şi le-am amestecat bine cu mixerul.
salata de icre
  • Am adăugat treptat: o lingură de griş, puţin ulei,  o lingură de griş, puţin ulei, … amestecând continuu cu mixerul.
salata de icre
salata de icre
  • La final am adăugat sare, zeamă de lămâie şi ceapă tocată mărunt.
ceapa tocata marunt
salata de icre

Au ieşit foarte bune şi eu am reuşit să trec cu bine şi această „provocare”.

salata de icre
Voi cum pregătiţi  icrele?

Numele meu este Adriana şi îţi urez Bun venit pe blogul Stilul meu de viață! Este un blog pentru părinți și copii, unde veți găsi multe idei despre: joacă, educaţie, organizare, gătit simplu & viaţa noastră de zi cu zi. Îţi mulţumesc pentru vizită şi te mai aştept cu drag în căsuţa mea virtuală! Despre mine & Blog ⇢

5 comentarii

    • Adriana

      Ai dreptate, doar că mie mi se par prea „grele” dacă nu pun gris. Eu ma bucur că le-am putut manca şi asa, pentru că am avut o perioada în care nici nu mă puteam apropia de ele (sau de peste).

  • A.

    Le-am facut si eu cu gris, au iesit minunate! Intr-adevar, sunt si mai usoare, pt ca nu mai pui atat de mult ulei si mie mi se pare ca se pastreaza foarte bine gustul de icre. Oricum, de acum incolo asa le voi face,sunt grozave!

    Apropo, eu am cumparat icre sarate.Exista vreo metoda sa le desarez?

  • A.

    Pt ca cele pe care le cumpar sunt foarte sarate (numai asa gasesc la Kaufland si din alta parte nu stiu de unde sa iau). Cand zic foarte, zic FOARTE sarate, ca sa le conserve adauga astia o tona de sare. Am incercat cu apa, dar cele de hering (ca numai de astea au la K) stau f lipite unele de altele, nu tece deloc apa prin ele!

Dă-i un răspuns lui A. Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.