Salata de icre
În urma operaţiunii de dezgheţare şi curăţare a congelatorului am găsit o pungă cu icre de crap. Le-am primit şi cum nu am ştiut ce sa fac cu ele le-am pus în congelator. Aşa că provocarea acestei săptămâni este: salata de icre.
Mi-am adus aminte că mama ne făcea icre şi ca sa nu fie aşa de „grele” punea şi griş fiert. Am întrebat-o şi iată cum am procedat.
- Am lăsat icrele le dezgheţat. După ce s-au dezgheţat le-am sărat bine şi le-am pus în frigider până a doua zi.
- Am fiert griş în apă şi l-am lăsat să se răcească bine. (eu l-am fiert seara şi l-am lăsat pana a doua zi)
- Am pus icrele într-un castron şi le-am amestecat bine cu mixerul.
- Am adăugat treptat: o lingură de griş, puţin ulei, o lingură de griş, puţin ulei, … amestecând continuu cu mixerul.
- La final am adăugat sare, zeamă de lămâie şi ceapă tocată mărunt.
Au ieşit foarte bune şi eu am reuşit să trec cu bine şi această „provocare”.
Voi cum pregătiţi icrele?


5 comentarii
Anonymous
Buna,
Fara gris le pregatesc eu, si fara zeama de lamaie si ceapa. Daca pui gris nu mai sunt icre adevarate, e gris de fapt.
Adriana
Ai dreptate, doar că mie mi se par prea „grele” dacă nu pun gris. Eu ma bucur că le-am putut manca şi asa, pentru că am avut o perioada în care nici nu mă puteam apropia de ele (sau de peste).
A.
Le-am facut si eu cu gris, au iesit minunate! Intr-adevar, sunt si mai usoare, pt ca nu mai pui atat de mult ulei si mie mi se pare ca se pastreaza foarte bine gustul de icre. Oricum, de acum incolo asa le voi face,sunt grozave!
Apropo, eu am cumparat icre sarate.Exista vreo metoda sa le desarez?
Adriana
A. ma bucur ca ti-au placut!
Referitor la desarat, cred ca le poti pune in apa…
Dar de ce vrei sa le desarezi?
A.
Pt ca cele pe care le cumpar sunt foarte sarate (numai asa gasesc la Kaufland si din alta parte nu stiu de unde sa iau). Cand zic foarte, zic FOARTE sarate, ca sa le conserve adauga astia o tona de sare. Am incercat cu apa, dar cele de hering (ca numai de astea au la K) stau f lipite unele de altele, nu tece deloc apa prin ele!