Salată de bulgur cu ton și rucola
Zilele trecute am pregătit pentru cină o salată de bulgur cu ton și rucola! De regulă, pentru salata de ton folosesc paste fundițe (paste farfale), dar am uitat să cumpăr și pentru că nu am avut chef să ies până la magazin, am folosit bulgur în loc de paste.
Bulgurul este produs din boabe de grâu înmuiate și pregătite la aburi (prefierte). După uscare, acesta este măcinat în grade diferite de granulație. Fiind prefiert, bulgurul are nevoie de foarte puțin timp de înmuiat în apă, înainte de a putea fi consumat.
Salată de bulgur cu ton și rucola
Ingrediente:
- bulgur
- 1 conservă ton
- roșii cherry
- măsline
- rucola
- ulei de măsline
- zeamă de lămâie
- sare
Mod de preparare:
- am pus bulgurul la înmuiat în apă fierbinte
- am scos sâmburii de la măsline (eu am folosit măsline kalamata, pentru că acestea ne plac tare mult, dar voi puteți să folosiți orice alt tip de măsline, sau dacă nu vă plac, puteți să nu puneți măsline în salată)
- am tăiat roșiile cherry în jumătate
- după vreo 15 minute bulgurul a absorbit toată apa, deci am putut să amestec într-un bol mare toate ingredientele: bulgurul, tonul din conservă, măslinele, roșiile cherry și rucola
- am adăugat ulei de măsline, zeamă de lămâie și sare (după gust)
Și gata: salată de bulgur cu ton și rucola!
Poftă bună!
________
Voi gătiți cu bulgur? Ce rețete aveți?

