Salata de alge marine cu orez integral si somon afumat
Salata de alge marine – o reţetă puţin „altfel”, dar foarte gustoasă!
Ingrediente:
- alge marine deshidratate
- ulei
- seminţe de susan (eu am avut susan alb si susan negru)
- sos de soia
- zeamă de lămâie
- orez integral
- somon afumat
- sare, piper
Mod de preparare:
- am spălat bine algele în mai multe ape (pentru a elimina orice urme de nisip sau alte impurităţi)
- am lăsat algele 30 de minute la hidratat, într-un bol cu apă rece (ele îşi vor mări volumul, deci bolul trebuie să fie puţin mai mare)
- am călit seminţele de susan într-o lingură de ulei (am folosit ulei de floarea soarelui), am adăugat algele scurse bine, am asezonat cu sare, piper, sos de soia şi zeamă de lămâie (totul după gust)
- am lăsat algele la călit la foc mediu pentru 5 minute (suficient să se întrepătrundă bine toate aromele!)
- am servit salata de alge cu orez integral şi fâşii de somon afumat
Poftă bună!


Un comentariu
Andreea
Delicioasa reteta! Eu am combinat orezul integral cu orez negru, a iesit perfect!