Salată caldă de năut cu spanac
Poate unii dintre voi o să strâmbaţi din nas când o să citiţi ingredientele acestei reţete, dar vreau să vă asigur că este o combinaţie foarte reuşită: salată caldă de năut cu spanac.
Salată caldă de năut cu spanac
Ingrediente:
- 200 gr. năut fiert (eu am folosit o conservă de năut boabe)
- 300 gr. spanac
- zeama de la jumătate de lămâie
- sare
- piper
- 2-3 linguri ulei de măsline
Mod de preparare:
- frunzele de spanac se sotează (puţin, doar cât să se înmoaie) cu o lingură de ulei
- într-un bol se amestecă boabele de năut, frunzele de spanac sotate, zeama de lămâie, 1-2 linguri de ulei de măsline
- se asezonează cu sare şi piper
Dacă folosiţi năut din conservă, această salată caldă de năut cu spanac se prepara în câteva minute!
Dacă aveţi boabe de năut uscate (care trebuie fierte) eu vă recomand să fierbeţi o cantitate mai mare (eu folosesc oala sub presiune) şi să le păstraţi în pungi în congelator!
O altă reţetă cu năut găsiţi aici: năut crocant, o idee de snack sănătos!
Poftă bună!


Un comentariu
sofia
Nu am mancat niciodata naut pana acum, tot zic sa incerc, dar nu am reusit. Arata bine reteta ta!