Salata calda de dovlecei – a la Carmen
De când am văzut la Carmen pe blog salata caldă de dovlecei, m-am gândit doar la ea (la salată). Azi am făcut-o şi eu şi a fost delicioasă!!
Iată cum am procedat:
- am cules din grădină un dovlecel proaspăt, l-am spălat şi l-am şters bine
- l-am feliat subţire şi l-am presărat cu puţină sare (ca să mai lase din apă)
- am încins bine tigaia grill şi am pus dovlecelul pe grill.
- au început să se coacă şi roşiile cherry, aşa că am tăiat câteva în două şi le-am pus şi pe ele pe grill
- am pus şi două frunzuliţe de salvie pe gril (doar câteva secunde) ca să-şi lase aroma
- la final le-am aşezat pe toate pe o farfurie, am presărat piper proaspăt măcinat şi le-am stropit cu ulei de măsline şi oţet balsamic. A ieşit delicios!
Poftă bună!


Un comentariu
Carmen
ce te invidiez ca ai dovlecel din ala cu coaja deschisa la culoare! la anul o sa am si eu ca o sa imi aduc seminte din Romania.
Foarte faina faza cu salvia, o s-o fac si eu ca am o mare intreaga de salvie.