Din bucătăria mea

Roşii uscate în cuptor

M-am îndrăgostit de roşiile uscate încă de prima dată când le-am gustat! Îmi plouă şi acum în gură când mă gândesc la acele paste cu roşii uscate, ulei de măsline aromatizat cu usturoi şi frunze de busuioc. Un adevărat deliciu!

Am căutat pe internet şi am văzut că poţi face şi acasă roşii uscate în cuptor. Şi pentru că mai aveam prin frigider un kilogram de roşii cherry (galbene de data aceasta) m-am gândit să încerc şi eu să fac roşii uscate în cuptor.

Roşii uscate în cuptor

roşii uscate în cuptor

Pentru a prepara roşii uscate în cuptor am avut nevoie de următoarele ingrediente:

  • roşii cherry (eu am avut 1 kilogram de roşii cherry galbene)
  • sare grunjoasă
  • busuioc uscat
  • ulei extra-virgin de măsline
  • usturoi, fulgi de ardei iute (opţional)

Modul de preparare este foarte simplu:

  • am spălat bine roşiile cherry sub un jet de apă rece
  • am tăiat roşiile cherry în jumătate

roşii uscate în cuptor

  • am aşezat roşiile cherry în tavă, le-am presărat cu sare grunjoasă, busuioc uscat şi le-am lăsat în cuptor la 80 de grade pentru aproximativ 4 ore (eu le-am lăsat 2 ore într-o zi şi 2 ore în ziua următoare). Roşiile mele au fost destul de micuţe şi le-a fost suficient 4 ore să se usuce, dar dacă folosiţi roşii mai mari s-ar putea să trebuiască să le lăsaţi mai mult timp în cuptor.

roşii uscate în cuptor Dintr-un kilogram de roşii cherry mie mi-au ieşit 2 tăvi de roşii uscate în cuptor. Jumătate din cantitatea de roşii uscate am marinat-o în ulei extra-virgin de măsline. Am pus roşiile uscate în două borcane: într-un borcan am adăugat usturoi iar în celălalt fulgi de ardei iute. Fiecare borcan l-am umplut cu ulei extra-virgin de măsline. Borcanele le păstrez în frigider.roşii uscate în cuptor Cealaltă jumătate din cantitatea de roşii uscate am pus-o în două cutiuţe la congelor şi o să le scot ca să le marinez doar în momentul în care va fi nevoie.

Mie îmi plac tare mult aceste roşii uscate. Le folosesc la paste, salate sau le mănânc goale cu pâine prăjită. Uleiul de pe ele se aromatizează de la roşii, usturoi/ardei iute, iar dacă mai rămâne în borcan (după ce se consumă roşiile uscate) îl folosesc la diverse salate.

Iată aici o porţie simplă de paste cu roşii uscate în cuptor:

paste cu roşii uscate în cuptorVoi uscați roșii în cuptor?

În ce rețete culinare folosiți astfel de roșii uscate?

Numele meu este Adriana şi îţi urez Bun venit pe blogul Stilul meu de viață! Este un blog pentru părinți și copii, unde veți găsi multe idei despre: joacă, educaţie, organizare, gătit simplu & viaţa noastră de zi cu zi. Îţi mulţumesc pentru vizită şi te mai aştept cu drag în căsuţa mea virtuală! Despre mine & Blog ⇢

2 comentarii

  • o femeie

    mi-am uscat si eu anul trecut cu sare si oregano. Le-am mancat asa, aproape uscate, ca pe desert, una cate una. Au dat dependentza 😀
    Anul asta din franta mi-am cumparat 1 kg de rosii uscate, acum sunt la inmuiat in uleiul de masline tot de acolo cumparat 😀 . Le consum fie pe pizza, fie pe dovlecei/vinete la gratar, dar si goale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.