Bunica mea punea astfel de murături, doar că ea nu folosea roşii cherry. Folosea roşii mai tari, abia „părgulite”. Avea şi o reţetă de soluţie, pe care din păcate nu o ştiu (şi nici nu mai am pe cine să întreb…). La sfârşit punea borcanele în cuptorul din care abia a scos pâinea de la copt. Ce amintiri…
Am încercat să pun şi eu şi au ieşit foarte bune (nu ca şi a bunicii mele, dar bune…)
Rosii cherry murate
Ingrediente – rosii cherry murate:
- roşii cherry
- 1 plic Pikant fix Dr. Oetker (eu toate murăturile le pun cu acest plic Dr. Oetker – am mai încercat şi alte reţete, dar aceasta ne place). Voi puteţi folosi orice reţetă de soluţie pentru murături!
- oţet, zahăr
- mărar uscat
- usturoi (opţional)
- salvie (opţional)
- ardei iute (opţional)

- am spălat bine borcanele şi le-am pus la uscat
- am spălat bine roşiile
- am preparat soluţia conform indicaţiilor de pe plic
- în borcanele spălate şi uscate am aşezat mărar uscat, apoi roşiile cherry
- în unele borcane am pus usturoi
- în unele borcane am pus salvie
- în unele borcane am pus ardei iute
- am turnat soluţia fierbinte peste roşiile din borcan
- am înfiletat capacul şi am acoperit borcanele cu un prosop mai gros
- le-am lăsat să se răcească încet, după care le-am depozitat în beci.
Arata intr-un mare fel borcanele tale, cate nu am invatat eu de la bunica mea, si tare rau imi pare!
Pentru cei ce isi doresc rosii cherry italienesti tot anul va recomand cu drag Italian Shops. Au o gama larga de suc de rosii, rosii uscate in ulei de masline, pateuri de rosii etc… Expediaza direct din Italia la preturi foarte accesibile.
Buna Adriana. V-au placut rosiile murate? Ma gandesc sa fac si eu cateva borcane, dar nu am mai mancat
Noua ne-au placut foarte mul!