Quinoa cu legume
Quinoa este unul din alimentele cele mai nutritive din lume. Nu conţine gluten (din acest motiv este recomandată persoanelor cu intoleranţă la gluten) şi stimulează digestia datorită conţinutului mare de fibre. Mai multe informaţii despre quinoa găsiţi aici: quinoa – informaţii nutritive. Iată o reţetă simplă, rapidă şi foarte gustoasă: Quinoa cu legume
Ingrediente:
- 200 gr. quinoa
- 1 dovlecel
- 1 vânătă
- 1 ardei roşu
- 1 ceapă albă, 1 ceapă roşie
- frunze de pătrunjel
- 1 lingură ulei de măsline
- sare, piper
Mod de preparare:
- am spălat bine quinoa în mai multe ape (coaja boabelor de quinoa conţine saponine, care are un gust amar), după care am pus-o la fiert aproximativ 15 minute (veţi observa că aceasta va deveni transparentă)
- după ce am stins focul am mai lăsat-o în vasul în care a fiert pentru 10 – 15 minute (între timp ea mai absoarbe din apa în care a fiert)
- am tăiat legumele cubuleţe şi le-am călit în puţin ulei de măsline
- la sfârşit am amestecat quinoa cu legumele călite
- am asezonat cu sare, piper şi am stropit cu zeamă de lime
- a ieşit o mâncare foarte gustoasă, săţioasă şi sănătoasă!
Poftă bună!

4 comentarii
Iuliana
Arata foarte interesant. Nu am mancat niciodata quinoa, ar trebui sa o incerc si eu.
adriana
Neaparat sa o incerci! Este foarte sanatoasa 🙂
Antonia
Ah, de cand tot zic sa incerc si eu varianta sarata, pana acum am mancat doar cu nuca si miere plus alte fructe uscate. Sper sa ma mobilizeze reteta ta, ca arata tare bine!!
adriana
Antonia, incearca si aceasta varianta…sunt sigura ca o sa-ti placa 🙂