Organizare

Pungi cu zarzavat pentru congelator

Pentru a-mi uşura munca în timpul săptămânii, atunci când am timp îmi pregătesc aceste pungi cu zarzavat pentru ciorbe/supe şi le pun la congelat. Imi prind foarte bine în zilele în care nu mai ştiu pe ce să pun mâna mai întâi.

Iată cum am procedat:

  • Am cumpărat zarzavat: 3 morcovi mari, 1 rădăcină de pătrunjel, 1 țelină, 2 fire de ceapă verde.Cost 4 RON

zarzavat

  • Am curățat zarzavatul.
zarzavat curatat
  •  Am tăiat zarzavatul cubuleţe (fiecare îl poate tăia cum vrea, nu este o regulă)
zarzavat taiat cubulete
  • Am avut în congelator o pungă de mazăre pusă din primăvara trecuta. Cost 0 RON (dacă nu aveam, cred ca o pungă de mazăre congelată costa undeva la 4 RON)
zarzavat pentru ciorbe
  •  Le-am amestecat într-un vas mai mare
amestec de legume
  • Mi l-am porţionat după necesităţi. Am folosit pungi zipper bag Fino.
pungi cu zarzavat pentru congelator
Voi cum procedaţi pentru a vă uşura munca în bucătărie? 
Ce trucuri aveţi?

Numele meu este Adriana şi îţi urez Bun venit pe blogul Stilul meu de viață! Este un blog pentru părinți și copii, unde veți găsi multe idei despre: joacă, educaţie, organizare, gătit simplu & viaţa noastră de zi cu zi. Îţi mulţumesc pentru vizită şi te mai aştept cu drag în căsuţa mea virtuală! Despre mine & Blog ⇢

9 comentarii

  • A.

    Si eu obisnuiam sa fac asta,dar mi-a iesit din mana, poate ar trebui sa reiau obiceiul.

    In general, duminica seara fac o supa si pregatesc pt a doua zi baza pt mancare (bat snitelele, fierb orez, etc) iar luni seara merge repede pregatirea cinei, plus ca supa imi ajunge pana pe miercuri.

    Eu mi-am facut o colectie (cam mica deocamdata) de idei de a „refolosi” mancarea: de ex, duminica seara fac o supa in care pun si pulpe la fiert. Luni seara, pulpele le scot din supa si le dau putin la cuptor sa se rumeneasca si langa o salata devine o cina consistenta. Iar restul de carne (daca mai ramane) devine supa pt urmatoarele zile.

    Sau: daca azi fac piure, pastrez cateva linguri pt a doua zi, cand fac gnocchi din piureul ramas si un sos si gata inca o cina!

  • Ligia

    Am inceput sa fac aproximativ ce spui tu, doar ca pentru frigider si tare bine mi-a prins. Adica spal, curat si tai tot ce aduc de la piata si le pregatesc pentru ce stiu ca as putea sa le folosesc mai tarziu. Trebuie sa fac asta si pentru congelare, cat se gaseste mazare proaspata in piata.
    Tot citesc despre congelarea mancarii gatite,dar nu m-am incumetat inca… Doar cand mai primim pachet de la mama mea. Tu ai incercat?

    • Adriana

      Ligia, daca te referi la acele sesiuni de gatit special pentru a congela si a folosi mai tarziu, nu. In schimb, mai congelez sarmale nefierte(cele fierte nu-mi plac deloc congelate), friptura (daca am facut mai multa si a ramas). Am mai congelat si ciorba, dar nu pot sa spun ca mi-a placut cand s-a decongelat. Poate intra gospodine mai pricepute si ne spun ele cum sa procedam…

  • Aa.

    Nu sunt chiar gospodina priceputa, dar din experienta mea, mancarea congelata care contine cartofi nu e buna deloc. Ce congelez: friptura, piftelute, sos de paste,legume sotate cu sos de soia, pizza, fasole fiarta, conopida fiarta pe care o folosesc apoi la cartofi cu conopida la cuptor. Adica nu congelez mancare, ci doar elemente care imi fac foarte usoara prepararea unei mese.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.