Pui cu lamaie si rozmarin la cuptor
Am pregătit azi pentru masa de prânz un pui cu lamaie si rozmarin la cuptor. A ieşi foarte gustos!
Pui cu lamaie si rozmarin la cuptor
Ingrediente:
– 1 pui (aproximativ 2 kg)
– sare
– piper
– rozmarin
– coajă de lămâie
– 1 lămâie
– 1 pahar apă
– 1 pahar vin alb
Mod de preparare:
– am spălat bine puiul şi l-am lăsat la stors (se poate şterge şi cu prosoape de bucătărie din hârtie)
– din sare, piper, rozmarin, coajă de lămâie uscată şi ulei de măsline am pregătit o pastă cu care am uns puiul atât în interior cât şi în exterior
– în interiorul puiului am introdus o lămâie tăiată în două (va da puiului o aromă deosebită!!)
– am aşezat puiul într-o tavă, am adăugat un pahar de apă şi unul de vin alb, l-am acoperit cu folie şi l-am introdus la cuptor
– după 40-45 minute am descoperit puiul
– am mai lăsat puiul la cuptor pentru aproximativ 45 minute şi din când în când l-am uns cu zeama lăsată în tavă
Rezultatul: un pui foarte fraged şi aromat
L-am servit cu mujdei de usturoi şi roşii cherry murate.
Poftă bună!


5 comentarii
coco
tare bun , eu mai fac si cu portocale !
Adriana
coco, cu coaja de portocala sau cum?
Martha
arata foarte bine.Eu nu prea fac pui intreg la cuptor, pieptul iese cam uscat si nu se mananca.
Adriana
Martha, te rog sa ma crezi ca pieptul a iesit foarte fraged! De altfel, am fost di eu foarte surprinsa…
Martha
in cazul asta il trec pe lista „de facut” 🙂