Organizare dulap condimente şi alimente de bază
Zilele acestea mi-am propus să fac puţină ordine prin sertarele/dulapurile din bucătărie. Am început cu dulapul în care ţin condimente şi alimentele de bază pe care le folosesc la gătit: făină, orez, griş, etc. Organizare dulap condimente şi alimente de bază.
Cam aşa arăta dulapul înainte:
Organizare dulap condimente şi alimente de bază
Am început prin a sorta pacheţelele cu condimente şi nu mică mi-a fost surpiza când am descoperit nucşoara de care am uitat cu desăvârşire, sau boiaua de ardei iute care a expirat în 2007 (acum, sincer mă îndoiesc că o fi având ceva, dar daca nu am folosit-o atâţia ani, sigur nu aş fi folosit-o nici acum), etc.
Am spălat şi le-am lăsat să să usuce foarte bine cutiile şi borcanele în care ulterior am pus alimentele şi condimentele. Pentru orez, făină, griş, etc am folosit câteva cutii de depozitate din plastic, pe care le am de vreo 10 ani… Pentru condimente am folosit borcănele de sticlă (într-o perioadă ne plăcea tare mult muştarul Kamis, aşa că acum am câteva borcane pe care le-am refolosit în acest scop).
Mi-am pregătit câteva etichete pentru cutii şi borcane. Le-am tipărit pe hârtie autocolantă, dar dacă nu aveţi, puteţi să folosiţi hârtie normală pe care să o lipiţi cu scoci sau lipici.
Le-am aranjat în dulap: pe raftul de sus am pus alimentele, iar pe raftul de jos am pus condimentele. Mi le-am aranjat astfel încât să-mi fie cât mai uşor să le folosesc. Ştiu ce folosesc mai des: foi de dafin, oregano, rozmarin, etc. aşa că pe acestea le-am pus mai în faţă. Înţelegeţi voi ideea, nu ?
Eu sunt foarte mulţumită de cum a ieşit. Pe lângă faptul că arată mult mai bine, este şi foarte practic. Nu mai trebuie să scotocesc după nu ştiu ce condiment, pentru că acum toate îmi sunt la îndemână!
Ce spuneţi, nu vreţi să faceţi puţină ordine prin dulapul cu condimente?


17 comentarii
Mămica simplă
arata f bine!
Adriana
Si mie imi place tare mult cum a iesit!
Imi da o senzatie de curat si organizat, exact asa cum imi place mie :))
Lever
Foarte frumos si inspirator…la mine e ordine dar cred ca se poate si mai mult, ceva organizare nu strica niciodata…
Adriana
Lever, multumesc :))
Carmen
Adriana complimente! Ce ai facut tu pentru mine ar fi the next level… 🙂
Adriana
Carmen, trebuie sa treci la acest nivel! Iti da o stare de bine!!!
Ma crezi sau nu, eu deschid dulapul de cateva ori pe zi si mi-l admir :))
Zici ca sunt un copil mic care iși admira noua jucarie :))
inbucatariamea
Si eu tin diverse pliculete in caserole, astfel stau la un loc si ajung imediat la ele.
Pentru astfel de alimente eu am un dulap mai adanc si nu se vede asa frumos ca la tine, dar pastrez ordinea cutiilor (eu le am in cutii de la lapte praf) si gasesc imediat ce am nevoie.
Lela
super!!!!
eu sunt un maniac-freak al curateniei si organizarii!imi place sa fie totul curat si la locul lui!te pup!
Ligia
Ce fain a iesit! Felicitari!
Am mesterit si eu la acelasi lucru saptamana trecuta si viata e mult mai usoara acum 🙂
Anonymous
Ce frumos a iesit!
Am o intrebare: am incercat si eu sa tin in borcan/cutie de metal ceva alimente, dar se umezeau (nu am hota in bucatarie, deci umiditate e crescuta cand gatesc), asa ca voiam sa intreb daca ai sau ai avut astfel de probleme cu alimentele din dulapul din bucatarie.
Pentru mine singura solutie este sa tin in bucatarie doar ceea ce utilizez fff frecvent, iar restul in camara.
Aa.
Adriana
Aa. mie nu mi s-au umezit.
Dar, nici eu nu tin decat o cantitate mica, maxim 1 kg de orez, faina, etc. Restul le depozitez in camara.
Aa.
Nu stiu ce solutie as putea gasi (alta decat instalarea unei hote, imposibil de realizat pt ca stam in chirie). Fiind bucataria foarte mica si prost ventilata, daca fac o supa de gaina de tara care fierbe mai greu, sarea din dulap este deja umeda. Probabil solutia e rabdarea pana o sa am bucataria mea! 🙂
Adriana
Aa. nu ai un geam la bucatarie, pe care sa-l tii deschis cand faci mancare?
Eu supa de gaina de tara o mai fierb si in oala sub presiune (kukta)… Dureaza mai putin si iese buna si asa…
Carmen
Adriana oala sub presiune este o inventie super faina, nu m-as desparti nici eu de ea, eu nu numai supa de gaina ci si cartofii in fierb in ea, in cateva minute is gata si totul iese foarte gustos. Se economiseste timp si energie si, asa cum bine ai spus tu, casa nu se umple de aburi sau de mirosuri de mancare 🙂
Adriana
Ai dreptate, Carmen! Este foarte faina si foarte utila in bucatarie!
La indemnul Andreei, eu am fiert chiar si ardeii umpluti in ea si nu s-au sfaramat!!!
Gabi
Foarte frumos arata si ma bucur ca am ce invata de la tine!
Mioara Dinu
Felicitari Adriana ptr ca esti fata organizata,curata si buna gospodina!!!eu sunt bolnava de,,ordine”insa cind am mers in America si am vazut-dulapurile lor din bucatarie,camarile lor de jucai in ele,am venit acasa si am pus in practica lucruri noi!!!fetele noastre ce traiesc peste ocean sunt invidiate ptr cit de gospodine sunt,fac cele mai sofisticate prajituri…..