Organizare

Organizare dulap condimente şi alimente de bază

Zilele acestea mi-am propus să fac puţină ordine prin sertarele/dulapurile din bucătărie. Am început cu dulapul în care ţin condimente şi alimentele de bază pe care le folosesc la gătit: făină, orez, griş, etc. Organizare dulap condimente şi alimente de bază.

Cam aşa arăta dulapul înainte:

organizare dulap condimente si alimente de bazaorganizare dulap condimente si alimente de baza

 Organizare dulap condimente şi alimente de bază

Am început prin a sorta pacheţelele cu condimente şi nu mică mi-a fost surpiza când am descoperit nucşoara de care am uitat cu desăvârşire, sau  boiaua de ardei iute care a expirat în 2007 (acum, sincer mă îndoiesc că o fi având ceva, dar daca nu am folosit-o atâţia ani, sigur nu aş fi folosit-o nici acum), etc.

organizare dulap condimente si alimente de baza

Am spălat şi le-am lăsat să să usuce foarte bine cutiile şi borcanele în care ulterior am pus alimentele şi condimentele. Pentru orez, făină, griş, etc am folosit câteva cutii de depozitate din plastic, pe care le am de vreo 10 ani… Pentru condimente am folosit borcănele de sticlă (într-o perioadă ne plăcea tare mult muştarul Kamis, aşa că acum am câteva borcane pe care le-am refolosit în acest scop).

organizare dulap condimente si alimente de bazaorganizare dulap condimente si alimente de baza

Mi-am pregătit câteva etichete pentru cutii şi borcane. Le-am tipărit pe hârtie autocolantă, dar dacă nu aveţi, puteţi să folosiţi hârtie normală pe care să o lipiţi cu scoci sau lipici.

etichetecondimente

Le-am aranjat în dulap: pe raftul de sus am pus alimentele, iar pe raftul de jos am pus condimentele. Mi le-am aranjat astfel încât să-mi fie cât mai uşor să le folosesc. Ştiu ce folosesc mai des: foi de dafin, oregano, rozmarin, etc. aşa că pe acestea le-am pus mai în faţă. Înţelegeţi voi ideea, nu ?
organizare dulap alimente de bazaorganizare dulap condimenteorganizare dulap condimente si alimente de bazaorganizare dulap bucatarie

Eu sunt foarte mulţumită de cum a ieşit. Pe lângă faptul că arată mult mai bine, este şi foarte practic. Nu mai trebuie să scotocesc după nu ştiu ce condiment, pentru că acum toate îmi sunt la îndemână!

Ce spuneţi, nu vreţi să faceţi puţină ordine prin dulapul cu condimente?

Numele meu este Adriana şi îţi urez Bun venit pe blogul Stilul meu de viață! Este un blog pentru părinți și copii, unde veți găsi multe idei despre: joacă, educaţie, organizare, gătit simplu & viaţa noastră de zi cu zi. Îţi mulţumesc pentru vizită şi te mai aştept cu drag în căsuţa mea virtuală! Despre mine & Blog ⇢

17 comentarii

    • Adriana

      Carmen, trebuie sa treci la acest nivel! Iti da o stare de bine!!!
      Ma crezi sau nu, eu deschid dulapul de cateva ori pe zi si mi-l admir :))
      Zici ca sunt un copil mic care iși admira noua jucarie :))

  • inbucatariamea

    Si eu tin diverse pliculete in caserole, astfel stau la un loc si ajung imediat la ele.
    Pentru astfel de alimente eu am un dulap mai adanc si nu se vede asa frumos ca la tine, dar pastrez ordinea cutiilor (eu le am in cutii de la lapte praf) si gasesc imediat ce am nevoie.

  • Anonymous

    Ce frumos a iesit!

    Am o intrebare: am incercat si eu sa tin in borcan/cutie de metal ceva alimente, dar se umezeau (nu am hota in bucatarie, deci umiditate e crescuta cand gatesc), asa ca voiam sa intreb daca ai sau ai avut astfel de probleme cu alimentele din dulapul din bucatarie.

    Pentru mine singura solutie este sa tin in bucatarie doar ceea ce utilizez fff frecvent, iar restul in camara.

    Aa.

  • Aa.

    Nu stiu ce solutie as putea gasi (alta decat instalarea unei hote, imposibil de realizat pt ca stam in chirie). Fiind bucataria foarte mica si prost ventilata, daca fac o supa de gaina de tara care fierbe mai greu, sarea din dulap este deja umeda. Probabil solutia e rabdarea pana o sa am bucataria mea! 🙂

    • Adriana

      Aa. nu ai un geam la bucatarie, pe care sa-l tii deschis cand faci mancare?
      Eu supa de gaina de tara o mai fierb si in oala sub presiune (kukta)… Dureaza mai putin si iese buna si asa…

  • Carmen

    Adriana oala sub presiune este o inventie super faina, nu m-as desparti nici eu de ea, eu nu numai supa de gaina ci si cartofii in fierb in ea, in cateva minute is gata si totul iese foarte gustos. Se economiseste timp si energie si, asa cum bine ai spus tu, casa nu se umple de aburi sau de mirosuri de mancare 🙂

  • Mioara Dinu

    Felicitari Adriana ptr ca esti fata organizata,curata si buna gospodina!!!eu sunt bolnava de,,ordine”insa cind am mers in America si am vazut-dulapurile lor din bucatarie,camarile lor de jucai in ele,am venit acasa si am pus in practica lucruri noi!!!fetele noastre ce traiesc peste ocean sunt invidiate ptr cit de gospodine sunt,fac cele mai sofisticate prajituri…..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.