Diverse

Preparatia pastelor de fructe – caietul cu reţete

O pasta de fructe e ceva foarte gustos, compusă din partea cărnoasă a fructelor la care se adaugă zahăr. Aceste paste se păstrează mult timp dacă sunt bine uscate. Preparatia pastelor de fructe

paste de fructe

Preparatia pastelor de fructe

Pentru prepararea acestei paste se întrebuinţează ori gutui proaspete fierte în apă la un foc iute, ori pulpa fructelor care a servit la prepararea peltelei de gutui.

Mod de preparare: treci prin sită fructele fierte, adaugi o cantitate egală de zahăr, laşi să se înmoaie 1-2 ore amestecând din când în când, apoi o aşezi pe un foc moale şi amesteci neîncetat ca să nu se lipească. Când s-atopit bine zahărul şi pasta a fiert de s-a îngroşat, turnăm această compoziţie în tăvi în grosimea unui deget, o lăsăm să se răcească, apoi punem tăvile în cuptor după de am scos pâinea. Lăsăm cel puţin 5 ore în cuptor. A doua zi dezlipim pasta cu un cuţit de masă. Dacă nu e uscată îndeajuns, o mai pune în cuptor până se uscă bine-bine. Tăiem pasta cu cuţitul în forme rotunde sau pătrate, presărăm cu zahăr pisat şi le aşezăm în straturi. Între starturi pune hârtie curată.

Pastă de caise

Se fierb caisele. Când sunt fierte li se scot sâmburii, se trec prin sită şi se adaugă zahăr egal cu cantitatea fructelor. Fierbem compoziţia din nou, până s-a întărit, lăsăm să se răcească, apoi turnăm în tăvi punându-le la uscat. O tăiem, o aşezăm în cutii ca şi pe pasta de gutui.

 

Pastă de mere

Curăţim merele scoţându-le sâmburii, le punem la fiert în puţină apă şi se fierbe la un foc iute. Adăugăm zahăr şi scorţişoară. Când sunt fierte le amestecăm cu o lingură de lemn până se face un fel de marmeladă îngroşată. Se uscă în cuptor şi se aşează în cutii ca şi pasta de gutui.

____________________________________________________________________

Aceste reţete sunt dintr-un caiet vechi de reţete.

Încerc să redau textul exact cum este scris în caiet.

Numele meu este Adriana şi îţi urez Bun venit pe blogul Stilul meu de viață! Este un blog pentru părinți și copii, unde veți găsi multe idei despre: joacă, educaţie, organizare, gătit simplu & viaţa noastră de zi cu zi. Îţi mulţumesc pentru vizită şi te mai aştept cu drag în căsuţa mea virtuală! Despre mine & Blog ⇢

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.