Prăjitura cu rabarbăr şi coacăze
Conversatia noastră într-una din zilele trecute:
– Mami, vreau ceva dulce!
– Hai să vedem ce avem în „cutia cu bunătăţi”! Uite, avem ceva biscuiţi…
– Parcă nu aş vrea biscuiţi…
– Mai sunt şi câteva pătrăţele de ciocolată…
– Nu am poftă de ciocolată…
– Avem şi câteva fructe uscate…
– Nu…
– Avem şi dulceaţă în cămară…
– Nu vreau nici dulceaţă. Auzi mami, eu cred că vreau prajitură cu mere!
– Off, din pacate nu avem mere, dar putem înlocui merele cu alte fructe. Vrei să încercăm?
– Da, haide să facem prăjitură!
Şi pentru că în casă nu aveam alte fructe decât nişte tulpine de rabarbăr şi coacăze neagră în congelator, uite aşa a luat naştere prăjitura cu rabarbăr şi coacăze.
Am adaptat o reţetă de prăjitură cu mere (pe care o am de undeva de pe internet, dar din pacate nu mai ştiu sursa), doar că în loc de mere am pus rabarbăr şi coacăze negre.
Prăjitură cu rabarbăr și coacăze
Ingrediente:
- 2 ouă
- 6 linguri zahăr
- 9 linguri ulei
- 9 linguri lapte
- 12 linguri făină
- 1 praf de copt
- rabarbăr și coacăze
Mod de preparare:
Îmi place această reţetă de prăjitură pentru că totul se prepară rapid, într-un singur bol.
- Deci, într-un bol mai mare am mixat bine ouăle cu cele 6 linguri de zahăr (până când zahărul s-a dizolvat), după care am adăugat uleiul, laptele şi făina amestecată cu praful de copt. Am mixat bine toate aceste ingredinete. Să nu vă speriaţi, compoziţia iese puţin mai lichidă, dar aşa trebuie să fie.
- Am turnat compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi deasupra am presărat bucăţile de rabarbăr (am tăiat tijele de rabarbăr în bucăţi de aprox 1 cm) şi bobiţele de coacăze neagră. Am dat prăjitura la cuptor la 180 de grade pentru aprox. 45 minute (se face proba cu scobitoarea).
A ieşit o prăjitură foarte bună, uşor acrişoară de la rabarbăr şi coacăze!
Poftă bună!


Un comentariu
Mihaela Damaceanu
Adriana, exact ca in conversatia voastră ma simt si eu acuma. Si parca nu m-as apuca de prăjitură la ora asta. Notez si eu reteta, am facut o singura data prăjitură cu rubarba, zici ca era cu visine. Si sa stii ca si negresa ta incercat-o si ne-a placut mult!