Cărți pentru copii

Povești de seară pentru fete rebele

Cu un titlu care te poate induce ușor în eroare, Povești de seară pentru fete rebele de Elena Favilli şi Francesca Cavallo este o carte care inspiră tinerele fete să-și urmeze visurile, să-și materializeze dorințele și să devină tot ce vor ele!

Povești de seară pentru fete rebele

Povești de seară pentru fete rebele

Cartea conține 100 de povești reale despre femei fascinante din întreaga lume, care au avut curajul să spună NU regulilor impuse de societate și să-și ducă la îndeplinire visurile. Pe scurt, 100 de povești despre fete rebele, care au știut clar ce vor și au luptat pentru îndeplinirea acestor visuri!

A fost odată… o prințesă? Ei bine, nu! A fost odată o fetiță care voia să ajungă pe Marte. A fost o alta care a devenit cea mai bună tenismenă din lume, dar și o alta matematician și filosof. De la Elisabeta I la Malala Yousafzai, de la Amelia Earhart la Frida Kahlo, de la Marie Curie la Coco Chanel, 100 de femei extraordinare sunt portretizate în această carte de către 60 de ilustratoare din toată lumea. Regine, inventatoare, pictorițe, scriitoare, partizane, femei astronaut sau prim-ministru… modele de curaj, de perseverență și de generozitate pentru toți aceia care vor să-și împlinească visurile.

*** Marie Curie ***

„Nu trebuie să ne temem de nimic pe lume. Trebuie doar să încercăm să înțelegem.”

Marie Curie (7 noiembrie 1867 – 4 iulie 1934), om de știință – Polonia.

Marie Curie

Povestea omului de știință Marie Curie este fascinantă: s-a născut în Polonia, țară în care în acea perioadă fetele nu aveau voie să meargă la facultate. Așa că a urmat o școală secretă – Universitatea Plutitoare, până când s-a săturat să se ascundă și a decis să se mute în Franța, unde a urmat cursurile Universității Sorbona. Era fascinată de materiale și de magneți și astfel a descoperit că unele minerale erau radioactive. A introdus pentru prima dată în fizică termenul de radioactivitate. Este singura femeie care a primit două Premii Nobel în două domenii științifice diferite: fizică și chimie!

*** Maria Callas ***

„Am să fiu întotdeauna cât de dificilă e nevoie să fiu ca să obțin ce e mai bun.”

Maria Callas (2 decembrie 1923 – 16 septembrie 1977), cântăreață de operă – Grecia

În copilărie Maria Callas era o fată stângace și fără prea mulți prieteni, dar care avea o voce uimitoare. Mama ei a încurajat-o să cânte și a încercat să o înscrie la Conservatorul Național din Atena, dar Maria a fost respinsă deoarece nu făcuse niciodată studii de specialitate. Mama ei nu a renunțat și a trimis-o la o profesoară particulară, de la care Maria a învățat în câteva luni cele mai dificile arii. A dat din nou concursul la Conservatorul Național și de data aceasta a fost primită. Maria a ajuns să fie cunoscută drept la Divina – cea mai frumoasă soprană din istoria operei.

*** Julia Child ***

„O petrecere fără tort e doar o întâlnire.”

Julia Child (15 august 1912 – 13 august 2004), maestru bucătar – SUA

Povestea maestrului bucătar Julia Child este foarte interesantă: când a izbucnit al Doilea Război Mondial s-a hotărât să se înscrie în armată, dar a fost respinsă pentru că era prea înaltă (avea 1.88 cm înălțime). Așa că a devenit spion, iar una dintre primele ei misiuni a fost să îndepărteze rechinii de bombele subacvatice menite să distrugă submarinele germane. Pentru aceasta, Julia a amestecat tot felul de ingrediente dezgustătoare, a făcut niște plăcinte care, lăsate în apă, miroseau a rechin mort. Astfel rechinii nu îndrăzneau să se mai apropie de bombele subacvatice.

După sfârșitul războiului, Julia și soțul ei s-au mutat în Franța, iar contactul cu mâncarea franțuzească a determinat-o să se înscrie la Le Cordon Bleu – cea mai bună școală de gastronomie din lume, de unde a învățat tot ce se putea de la bucătarii ei.

Julia a devenit o autoritate mondială în gastronomia franțuzească, iar cartea ei de bucate: Mastering the Art of French Cooking (Cum să devii expert în bucătăria franțuzească) a devenit, în scurt timp, un best-seller mondial.

*** Margaret Hamilton ***

„Am lucrat la toate misiunile Apollo cu echipaj uman.”

Margaret Hamilton (n. 17 august 1936), specialistă în calculatoare – SUA

La numai 24 de ani, specialista în calculatoare Margaret Hamilton a fost angajată la NASA și a condus echipa care a conceput programul codificat ce a permis navei spațiale Apollo 11 să aterizeze în siguranță pe Lună.

*** Hatshepsut ***

„Am reclădit ce era în ruine. Am înălțat din nou ceea ce fusese distrus.”

Hatshepsut (circa 1508 – 1458 î.Hr), faraon – Egipt

Margaret Hamilton

Hatshepsut a fost prima femeie faraon din lume. Ea a condus Egiptul timp de douăzeci și cinci de ani. La vremea aceea, ideea că o femeie ar fi putut fi faraon era atât de neobișnuită, încât Hatshepsut a trebuit să se poarte ca un bărbat pentru a-i convinge pe egipteni că ea era conducătorul ei de drept. De aceea, s-a proclamat rege, nu regină și a îndepărtat sufixul feminin din numele ei. De asemenea, purta haine bărbătești și uneori își punea chiar și o barbă falsă.

Hatshepsut a avut o domnie mai lungă și mai roditoare decât a oricărui alt faraon din istoria Egiptului!

*** Brenda Chapman ***

„Desenez de când eram copil – și mi-am dorit să fac o carieră din asta.”

Brenda Chapman (n. 1 noiembrie 1962), regizoare de film – SUA

Harriet Tubman

La vârsta de 15 ani, Brenda – fetița cu păr roșu ondulat a sunat la Studiourile Walt Disney pentru a cere să fie angajată, deoarece desena foarte bine. I s-a spus să revină peste câțiva ani, după ce studiază desenul. Ceea ce a și făcut: a studiat animația la Facultatea de Artă CalArts și, câțiva ani mai târziu, a ajuns să lucreze pentru Studiourile Disney din Los Angeles. Era una dintre puținele femei angajate acolo și și-a propus să creeze un nou tip de prințesă: puternică, independentă și neînfricată! Astfel a luat naștere prințesa Merida din Neînfricata – un arcaș remarcabil și o călăreață nemaipomenită, care se luptă cu urșii și trăiește aventuri uimitoare. Pentru acest film Brenda a câștigat un Oscar și un Glob de Aur.

Breanda a lucrat la numeroase alte filme premiate, precum: Frumoasa și bestia, Mica sirenă și Regele Leu. Cu Prințul din Egipt, Brenda a devenit prima femeie care a regizat un film de desene animate la un studio din Hollywood.

***

CONCLUZIE: „Povești de seară pentru fete rebele” este o carte motivațională, ce conține 100 de lecții de viață pentru fetițe sau femei de orice vărstă! O carte ce nu ar trebui să lipsească din biblioteca niciunei fetițe! O carte pe care după ce o citești te simți mai încrezătoare în forțele proprii, mai dornică să-ți urmezi visurile!

Numele meu este Adriana şi îţi urez Bun venit pe blogul Stilul meu de viață! Este un blog pentru părinți și copii, unde veți găsi multe idei despre: joacă, educaţie, organizare, gătit simplu & viaţa noastră de zi cu zi. Îţi mulţumesc pentru vizită şi te mai aştept cu drag în căsuţa mea virtuală! Despre mine & Blog ⇢

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.