Cărți pentru copii

Portalul magic – lecturi de vacanță

Portalul magic este o colecție de cărți pentru copii a celei mai populare autoare americane Mary Pope Osborne. Personajele principale ale cărților din această colecție sunt Jack și sora lui mai mică – Annie,  care călătoresc în timp și spațiu dintr-o căsuță secretă, plină cu cărți, descoperită într-un copac fabulos. Fiecare carte îi poartă pe copii într-o altă perioadă din timp, unde au parte de multe aventuri captivante și uneori chiar periculoase.

Portalul magic, Mary Pope Osborne

Portalul magic

Până în acest moment, editura Paralela 45 a publicat 21 de volume (conform site-ului oficial Magic Tree se pare că sunt 31 de volume în această colecție + încă 27 de volume în colecția Merlin Missions – o continuare a Copacului Magic). Sper ca editura Paralela 45 să le publice pe toate, pentru că sunt tare frumoase și educative!

Se pare că seria de cărți Portalul magic a realizat un lucru cu adevărat magic: a făcut pe foarte mulți copii între 6 și 12 ani să fie pasionați de lectură! Din acest motiv aceasă colecție de cărți a ajuns să ocupe locul întâi în topul celor mai citite cărți din lume!

***

Cărțile din această colecție sunt grupate pe serii. Fiecare serie cuprinde câte 4 volume.

Prima serie – „Misterul căsuței din copac” cuprinde următoarele volume: Dinozaurii vin spre searăCavalerul misteriosSecretul piramidei și Comoara piraților.

Portalul magic - vol. 1-4

Jack și sora lui mai mică – Annie găsesc într-un copac o căsuță plină cu cărți. În această căsuță se întâmplă lucruri magice, adică atingând paginile cărților Jack și Annie pot călători în timp în perioada descrisă în carte. Astfel, în această serie copiii vor fi  transportați cu 65 de milioane de ani în urmă, în epoca dinozaurilor (în volumul Dinozaurii vin spre seară), vor ajunge într-un castel din Anglia Evului Mediu (în volumul Cavalerul misterios), vor afla detalii interesante despre viața zilnică și despre credințele egiptenilor antici (în volumul Secretul piramidei) și se vor întâlni cu fioroșii pirați din Caraibe – Pinky, Stinky și căpitanul Bones (în volumul Comoara piraților).

Tot în această serie se va face lumină și vor afla cine este misteriosul „M”, și anume: Morgan, sora regelui Arthur şi bibliotecara din Camelot. Aceasta călătorește în timp pentru a face rost de cărți pentru biblioteca regatului, și tot ea este cea care s-a degizat și i-a ajutat pe cei doi copii să depășească pericolul în care au intrat.

La finalul acestei serii, căsuța dispare!

***

A doua serie – „Misterul vrăjii” cuprinde următoarele volume: Codul luptătorilor NinjaAventuri în jungla AmazonuluiVrăjitorul din Era glaciară și Călătorie pe Lună.

Portalul magic - vol. 5-8

Aventurile celor doi frați continuă! Aceștia sunt plăcut surprinși să constate că a reapărut căsuța din copac. Odată ajunși în ea, dau peste un șoricel pe care Annie îl va boteza Alună, dar și peste un bilețel de la Morgan, în care li se cere să găsească patru lucruri speciale pentru a o elibera de vraja căreia îi căzuse victimă. Astfel, în această serie copiii vor fi teleportați în vechea Japonie unde sunt prinși de doi luptători ninja și duși într-o peșteră secretă (în volumul Codul luptătorilor Ninja), vor explora jungla amazoniană (în volumul Aventuri în jungla Amazonului), vor ajunge în Era Glaciară, unde nimeresc întâi într-o peșteră a marelui urs de cavernă, iar apoi în peștera unor oameni de Cro-Magnon (în volumul Vrăjitorul din Era Glaciară) și vor face o călătorie pe Lună, unde se vor întâlni cu un om selenar și vor fi în pericol să fie loviți de un meteorit (în volumul Călătorie pe Lună).

La finalul acestei serii, căsuța dispare din nou!

***

A treia serie – „Misterul ghicitorilor străvechi” cuprinde următoarele volume: Salvați de delfini, Aventuri în Vestul Sălbatic, Cu leii în savană și Pericol în Arctica.

Portalul magic - vol. 9 - 12

Căsuța din copac reapare și cei doi frați își continuă aventurile! De aceasta dată ei trebuie să găsească răspuns la patru ghicitori, iar drept recompensă vor primi permise de Maeștri Bibliotecari. Astfel, în această serie copiii vor călători în mijlocul oceanului, unde vor descoperi pești multicolori, stele-de-mare, căluți-de-mare, o caracatiță uriașă, un rechin flămând și doi delfini prietenoși care le sar în ajutor (în volumul Salvați de delfini), vor  nimeri într-un oraș-fantomă, unde trăiesc o întreagă aventură cu o bandă de hoți de cai, un mânz rătăcit și un cowboy pe nume Slăbănogul (în volumul Aventuri în Vestul Sălbatic), vor avea parte de o aventură printre zeci de animale africane, zebre, gazele, girafe, elefanți și lei (în volumul Cu leii în savană) și vor ajunge chiar și la Polul Nord, unde se vor întâlni cu un eschimoș și vor avea parte de aventuri teribil de friguroase (în volumul Pericol în Arctica).

Deoarece reușesc să găsească răspunsul la cele patru ghicitori, la finalul acestei serii copiii vor primi permisele de Maeștri Bibliotecari, dar căsuța dispare din nou!

***

A patra serie – „Misterul bibliotecilor pierdute” cuprinde următoarele volume: Vacanţă în oraşul vulcanului, În Ţara împăratului Dragon, Atacul vikingilor și Cursă de care la Olimpiadă.

Portalul magic - vol. 13 - 16

Aventurile continuă, iar de acestă dată Jack și sora lui mai mică – Annie au următoarea misiune: să salveze legende din biblioteci străvechi. Astfel, în această serie copiii se trezesc pe străzile din Pompei (chiar în ziua în care orașul va fi distrus) și trebuie să găsească o bibliotecă veche înainte ca aceasta să dispară de pe faţa pământului (în volumul Vacanţă în oraşul vulcanului), călătoresc tocmai în China antică, în vremea împăratului Dragon, unde trebuie să salveze măcar o carte, deoarece împăratul se temea de puterea cărţilor şi poruncise să fie arse toate (în volumul În Ţara împăratului Dragon), sunt transportaţi în timp şi spaţiu în Irlanda medievală, unde descoperă o mănăstire în care trăiesc călugări și de unde trebuie să salveze o carte scrisă de aceștia (în volumul Atacul vikingilor) și, în cele din urmă, ajung în Grecia antică unde, cu ajutorul filosofului Platon, găsesc foarte uşor legenda pe care trebuie să o salveze (în volumul Cursă de care la Olimpiadă).

***

Noi avem aceste 16 volume, dar văd că editura a mai tipărit între timp 5 volume: Ultimele ore pe Titanic, Pe urmele indienilor, Capcane în junglăSalvarea cangurilor și Emoții pe scenă.

Portalul magic, volume noi

Și acestea par foarte interesante, așa că mai mult ca sigur că le voi include în următoarea comandă.

Eu și Laura vă recomandăm cu drag această colecție de cărți!

Spor la citit!

Numele meu este Adriana şi îţi urez Bun venit pe blogul Stilul meu de viață! Este un blog pentru părinți și copii, unde veți găsi multe idei despre: joacă, educaţie, organizare, gătit simplu & viaţa noastră de zi cu zi. Îţi mulţumesc pentru vizită şi te mai aştept cu drag în căsuţa mea virtuală! Despre mine & Blog ⇢

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.