Pogacele cu jumari
Am pregătit pogacele cu jumari folosind reţeta din Cartea de bucate – Sanda Marin.
Pogacele cu jumari
Ingrediente:
- 500 gr. făină
- 250 ml. lapte
- 15 gr. drojdie
- 1 lingură de zahăr
- 2 ouă
- 60 gr. untură
- 250 gr. jumări
- sare
Mod de preparare:
- am pregătit jumările: le-am dat prin maşina de tocat
- am cernut făina, am făcut loc în mijloc şi am turnat laptele în care am înmuiat drojdia şi o lingură de zahăr
- am adăugat ouăle, untura şi puţină sare
- am frământat bine aluatul… aici am cerut ajutorul lui L :))
- am întins aluatul într-o foaie groasă de un deget
- am uns foaia cu pasta de jumări
- am împăturit aluatul în patru şi l-am lăsat la rece pentru 10 minute
- am repetat această operaţiune de împăturire de încă 3 ori la intervale de 10 minute
- am întins o foaie de 1/2 cm grosime şi am tăiat aluatul folosind o formă rotundă
- am uns formele cu ou şi le-am presărat cu chimen
- am copt pogăcelele la foc mediu pentru aproximativ 25 minute
Rezultatul: pogacele cu jumari – decicioase, sărate şi crocante!!!
Poftă bună!


8 comentarii
Iuliana M.
Ahh, ce poftă mi-ai făcut! Arată suuuper! Tare-mi place cum faceţi voi două totul împreună 🙂
Adriana
Iuliana, incerc sa o implic cat mai mult pe L., desi de multe ori mai mult ma incurca :)) Dar ea se simte tare importanta!!!
Ingrid Design
Ooo!!! Arata demential! sunt sigura ca au fost si bune!
Adriana
Au fost foarte bune!!!
Dana
D-abia am terminat cu macroul (care a iesit bestial) si acum ma gandesc cand sa incerc si pagacelele care arata la fel de bestial.
Iuliana M.
Eu macroul Adrianei l-am făcut de două ori, două săptămâni la rând, aşa de mult ne-a plăcut 🙂
Adriana
Dana, IulianaM. – ma bucur ca v-a placut macroul!!!
Hangan Roxana
Vaaaai, dar am zis ca nu mai mananc d-astea pana la Craciun :). Da de unde….ma apuc de treaba 🙂